Poznato tko mijenja Tarika na mjestu voditelja Potjere: Na HRT-u dosta nezadovoljnih ovim izborom

Nakon 6 sezona na mjestu voditelja Potjere, Tarik Filipović, koji je postao jedan od njenih zaštitnih znakova, od jeseni više neće voditi popularni kviz.

foto: HRT

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, pozivajući se na pouzdane izvore s Prisavlja, njegovo će mjesto zauzeti Joško Lokas, čiji se kviz Šifra, više neće prikazivati u programu javne televizijske kuće.

Vi ste izabrali Danijelu Trbović

Tarik odlazi iz Potjere, a vi ste nam odgovorili koga biste najradije vidjeli na njegovu mjestu

Još od trenutka kada smo doznali da Tarik Filipović radi angažmana u povratničkom kvizu ‘Tko želi biti milijunaš’, špekulira se o njegovom nasljedniku.

Uz Joška Lokasa koji će ga prema spomenutom izvoru na kraju naslijediti, između ostaloga radi manjka angažmana u HRT-ovoj jesenskoj shemi, kao moguće Tarikove zamjene navodila su se imena Mirka Fodora, Danijele Trbović te Barbare Kolar.

Baš kada su se ova četiri imena u javnosti pojavila kao potencijalni novi voditelji Potjere i vas smo pitali, koga biste najradije vidjeli na tome mjestu. Glasovalo je oko 3.700 ljudi, a uvjerljivom većinom u anketi je pobijedila Danijela Trbović.

Koga biste najradije vidjeli kao Tarikovu zamjenu u Potjeri?

Za Slobodnu Dalmaciju Joško Lokas nije želio komentirati glasine o novom angažmanu, ali su s HTV-a praktički potvrdili vijest.

Joška Lokasa čekaju pozamašni honorari

Tarik snimio svoju posljednju epizodu 'Potjere': Pogledajte kako su se lovci oprostili od njega

– S obzirom na to da je Tarik Filipović u petak, 24. svibnja snimio posljednju planiranu emisiju kviza Potjera prije ljetne stanke i da od jeseni postaje novi-stari voditelj Milijunaša, mjesto voditelja Potjere ostaje prazno te bi na njega trebao doći Joško Lokas, rekli su iz odnosa s javnošću HRT-a za spomenuti izvor.

Izrečeni stav su potvrdili i sljedećim očitovanjem.

– Naime, kolega Lokas od početka je u najužem izboru zbog svoga dugogodišnjeg kvizaškog staža te su dogovori o njegovu angažmanu u Potjeri u tijeku. Ne bude li izmjena u planiranoj realizaciji, HRT može potvrditi da je Joško Lokas novi voditelj kviza Potjera, poručili su s Prisvalja.

Ipak Slobodna, pozivajući se na svoje izvore, piše da stalni zaspolenici i nisu sasvim dobro primili vijest o ovoj kadrovskoj izmjeni te tvrde da vlada veliko nezadovoljstvo tom odlukom. Naime, oni smatraju da je za voditelja trebao biti odabran netko od zaposlenika televizije koji su na stalnoj plaći, primjerice Daniela Trbović ili Mirko Fodor.

Ovako će Lokas za svaku snimljenu emisiju dobivati pozamašan iznos honorara koji nije poznat, no vjerojatno nije daleko od onoga kakav je dobivao Tarik.

Usput, prije četiri dana Tarik je snimio svoju posljednju epizodu u ulozi voditelja, a od njega su se na poseban način oprostili lovci.

Zadnja epizoda Potjere u kojoj će Tarik Filipović biti voditelj, prikazat će se oko desetog lipnja. Preciznu informaciju o tome ćemo vam dati uskoro.

Odgovori