Pretraga

Predstavljanje se nestrpljivo čeka: Uskoro izlazi iPhone 14, već su poznate i neke karakteristike

A- A+

Apple će novu seriju svog popularnog iPhonea predstaviti već 7. rujna. Prema zasad nepotvrđenim informacijama, očekuju se četiri nova modela – iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max i iPhone 14 Pro Max.

Foto: Unsplash

Predstavljanje iPhonea 14 nestrpljivo se čeka, a od nedavno je poznato da će se održati već 7. rujna. Očekuje se da će Apple izbaciti u potpunosti iPhone mini te da će predstaviti iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Naime, zbog slabe prodaje, Apple je odlučio zamijeniti iPhone mini običnim Max modelom, što će se svidjeti onima koji ne žele platiti značajno više za Pro model, a koji opet žele koristiti mobitel većih dimenzija.

Osim toga, razlika između običnog i Pro modela bit će veća nego ikad. Apple će na Pro modelima navodno ukloniti notch, pa će korisnici imati još veći zaslon. No, umjesto da imaju samo ‘točkicu’ kao većina Android mobitela, imat će takozvani pill hole dizajn s otvorom za kameru i FaceID.

Izdvojeni članak

iPhone 14 trebao bi izaći idući mjesec, a koštat će više nego ikad: Stručnjak objasnio koliko će rasti cijena

Zaslon će, prema specifikacijama, biti identičan onome na iPhoneu 13 Pro, no pojedini analitičari prognoziraju da će imati always on opciju. Nešto što se na Android mobitelima može vidjeti već godinama.

Kako prenosi 9to5Mac, Pro modeli će dobiti brži procesor, Bionic A16, dok će obični iPhone 14 i iPhone 14 Max doći s prošlogodišnjim Bionicom A15. Uz to, Pro modeli će također dobiti 48-megapikselne kamere, što je značajan skok u odnosu na dosadašnje 12-megapikselne.

Dakle, iPhone 14 Pro i Pro Max doživjet će osjetne promjene, dok će obični iPhone 14 i 14 Max ostati na gotovo istoj razini kao i prošle godine, što će razočarati mnoge korisnike. Nagađa se da bi Apple stoga mogao povećati RAM na običnim modelima te blago promijeniti dizajn.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap