Pretraga

Predviđanje iz 1939.: Kakva će moda biti 2000. godine

A- A+

Jeste li ikada razmišljali o tome kako će se modirati ljudi koji budu živjeli 2061. godine? Vjerojatno svi ponekad razmišljamo o tome što nam budućnost donosi i kakvi će trendovi tada vladati svijetom. Isto tako su razmišljali i naši preci, stoga su 1939. godine snimili video o tome kakve će krpice biti u modi 2000. godine. Provjerite jesu li pogodili i što je od prikazanog najbliže odjeći koja se nosila prije 13 godina.

Davne 1939. godine ljude je kopkalo kako će se odijevati stanovnici Zemlje u futurističkoj 2000. godini. U tu svrhu British Pathé je snimio klip u kojemu su modni dizajneri pokušali predvidjeti što će biti u modi 61. godinu nakon.

Izdvojeni članak

Najludi šeširi bez svrhe

Odjeća budućnosti‘ kakvu su predvidjeli naši preci, svakako je nalik onome što se danas odijeva, no neke su sitnice skoro pa u potpunosti pogodili. Primjerice haljine koje se mogu kombinirati za razna doba dana i temperature, cipele na čudne pete kao i muške torbe, danas popularno zvane ‘pederuše’.

Promaklo im nije i ukrašavanje glave čudnim ‘šeširima’. U njihovu slučaju je riječ o električnim žaruljama, no sjetite se koja pokrivala za glave koriste kraljevske obitelji ili primjerice Lady Gaga i postat će vam jasno kako su uistinu imali dara u predviđanju buduće mode.

Copy link
Powered by Social Snap