Pretraga

Prema mišljenju slušatelja ovo je lista deset najboljih DJ-eva na svijetu

A- A+

Prema anketnom glasovanju o preferencijama slušatelja iz cijelog svijeta, koje se odvijalo na stranicama popularnog britanskog portala elektronske muzike DJ Mag, najbolji DJ svijeta u 2018. godini je 22-godišnji Nizozemac Martin Garrix. DJ koji je lansiran u zvijezde nakon mixa Animals, ovo je treća DJ MAG-ova titula u nizu.

Izvor. Facebook Martin Garrix

Valja reći da je u anketi, vjerojatno najpopularnijeg magazina elektronske glazbe na svijetu, pristiglo oko 1.2 milijuna glasova i to najviše iz SAD-a, zatim UK-a, Brazila, Meksika, Italije, a potom Njemačke, Belgije, Nizozemske, Francuske te Španjolske. S DJ Maga su se pohvalili i da su u vrijeme glasovanja njihove stranice pregledane 61 milijun puta.

Što se tiče ljestvice najboljih, osim što je Garrix zadržao čelnu poziciju, nije bilo puno amplituda ni u ostatku liste top deset.

Tako su belgijska braća Dimitri Vegas & Like Mike ostali na drugom mjestu, dok su Hardwell i Van Buuren zamijenili pozicije pa je prvospomenuti u 2018. na trećem mjestu, a potonji na četvrtom.

Izdvojeni članak

Hrvatski noćni klub među deset najboljih na svijetu

Ljestvicu top pet zaključuje David Guetta.

Na ljestvici najboljih ponovno je jednolična nacionalna struktura. Naime, već godinama apsolutnu prevlast drže Nizozemci, kojih je među deset najboljih čak sedam.

Uz Garrixa, to su Hardwell, Van Buuren, Tiesto, Don Diablo, Afrojack i Oliver Heldens. U sveholandskom društvu najboljih deset, našli su se još samo spomenuti Belgijci Dimitri Vegas & Like Mike, Francuz David Guetta te Amerikanac Marshmello.

Najveći uspon na ljestvici, imao je izraelski psy trance dvojac Vini Vici koji je sa 72. dospio na 34 mjesto liste.

Među 100 najboljih DJ-eva svijeta, nije se našao nijedan hrvatski, a kada je riječ o DJ-evima iz geografski nama bliskih zemalja, rezultat je isti. Jedino možemo istaknuti Mladena Solomuna, koji se našao na 91. poziciji. Premda se tretira kao njemački DJ, rođen je u Bosni i Hercegovini (Travnik) što su čak istaknuli u njegovoj biografiji na DJ Magu.

Screenshot: DJ Mag

Pogledajte listu deset najboljih DJ-eva svijeta u 2018. prema 1.2 milijuna glasova na spomenutom portalu i magazinu, a poredak ostalih potražite na ovoj poveznici.

Izdvojeni članak

Berghain Berlin: Kako ući u najbolji klub na svijetu

1. Martin Garrix

2. Dimitri Vegas & Like Mike

3. Armin Van Buuren

4. Hardwell

5. David Guetta

6. Tiesto

6. David Guetta

7. Don Diablo

8.  Afrojack

9. Oliver Heldens

10. Marshmello

Share via
Copy link
Powered by Social Snap