Pretraga

Prestanite paničariti, Microsoft uopće ne planira ‘ubiti’ Paint

A- A+

Prije ne baš puno godina imati internet u kući smatralo se luksuzom. Što zbog cijene, što zbog nemogućnosti telefoniranja u vrijeme surfanja, kao klinci smo imali ograničeno vrijeme online, otprilike pola sata dnevno. Ostatak vremena igrao se Pinball ili se nešto ‘črčkalo’ po Paintu. Brojne je, stoga, rastužila vijest da bi Microsoft od jeseni mogao ukinuti Paint. Na njihovu sreću, ta je informacija netočna.

Foto: blogs.windows.com

Još od 1985. i prve verzije Windowsa u nekom obliku živio je Paint – program kojeg smo svi barem jednom u životu koristili. Jučer su se u medijima pojavili brojni napisi kako je Paintu došao kraj te da ga nakon 32 godine Microsoft od jeseni planira ukinuti novom nadogradnjom Windowsa 10.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Remekdjela napravljena u MS Paintu

Za sve one koji su se uplašili, straha nema. Naime, Microsoft je taj popularni program stavio na listu programa koji će biti ‘deprecated’, što bi značilo da se na njihovu razvoju više neće raditi. Paint neće biti dio nove verzije Windowsa 10, ali korisnici koji ga žele na svojim računalima, moći će ga potpuno besplatno preuzeti u Windows Storeu.

– Danas smo svjedočili nevjerojatnim izljevima nostalgije i podrške MS Paintu. Ako smo išta novoga naučili, to je da i nakon 32 godine MS Paint ima puno fanova. Bilo je nevjerojatno vidjeti toliko ljubavi za našu staru vjerodostojnu aplikaciju. Usred današnjih komentara oko MS Painta, željeli pismo iskoristiti priliku i razjasniti konfuziju koja je nastala: MS Paint ostaje, samo će uskoro imati novi dom, u Windows Storeu, gdje će biti dostupan potpuno besplatno, napisala je na Microsoftovu blogu Megan Saunders, jedna od generalnih direktorica u Microsoftu.

Prestanite paničariti, Microsoft uopće ne planira ‘ubiti’ Paint
Share via
Copy link
Powered by Social Snap