Pretraga

Pretjerali ste s pićem? Ne brinite, postoji nekoliko načina za ublažavanje mamurluka

A- A+

‘U zoru te, u zoru te zabolila glava’, pjeva Doris Dragović, a ako se i vama dogodilo isto – ne brinite, postoji lijek za mamurluk. Iako se nadamo da ne pretjerujete s alkoholom, vjerujemo da vam se ponekad dogodi da ste dan nakon zabavljanja lošijeg raspoloženja. Donosimo vam nekoliko provjerenih savjeta i nadamo se da će vam biti od pomoći.

Nakon konzumacije previše alkohola (ili lošeg alkohola) javljaju se neugodni simptomi. Najgore je jutro nakon kad osjećamo umor, slabost, bol u glava i mišićima, a mogu se javiti i mučnina, povraćanje i anksioznost. Piti treba odgovorno i umjereno, te bi to svakako trebalo biti prvo pravilo svake zabave. Ako vam se ipak pojave simptomi mamurluka, pokušajte s ovim:

Spavanje – Nadamo se da mamurluk nije rezultirao nesanicom. Dobar san sad vam je potreban da biste se odmorili od ludog tulumarenja.

Izdvojeni članak

Zbogom mamurluku: Sveučilišni profesor osmislio napitak koji djeluje kao alkohol, ali to nije

Voda – Pijte puno vode, a nećete pogriješiti ni s voćnim sokovima. Hidratizirajte se jer je vašem organizmu sada potrebna nadoknada ove tekućine da ne biste dehidrirali.

Energetska pića – Ako baš niste ljubitelj vode, čak i energetska pića mogu dobro doći. Njihovi sastojci sada su potrebni vašem organizmu, a to su: elektroliti (minerali), ugljikohidrati (uglavnom šećer) i voda.

Dalmatinska juha ili juha od rajčice – Možda zvuči čudno, ali baš ove juhe pomoći će vam u borbi protiv mamurluka. Ove juhe sadrže elektrolite i očistit će vaš organizam od svega što ste u njega unijeli.

Sprite – I to znanstveno dokazano! Naime, kineski znanstvenici istraživali su djelovanje različitih pića za ublažavanje mamurluka i upravo Sprite se pokazao najboljim. Ovo piće najbolje razgrađuje kemijski spoj acetaldehid koji izaziva mamurluk.

Jaja –  Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje, kaže izreka. Ni vi nemojte zaboraviti na jaja jer su ona jedna od najboljih namirnica za sprječavanje mamurluka zbog esencijalnih aminokiselina koje sadrže.

Izdvojeni članak

Znanstvenici objasnili zašto neka pića uzrokuju jači mamurluk

Tjestenina -Brz ručak, baš ono što vam treba. Osim što se može brzo pripremiti, tjestenina je bogata ugljikohidratima koji pomažu da razina glikogena (koju je alkohol poremetio) ostane na potrebnoj razini.

Tablete protiv bolova – Ako ništa neće, Ibuprofen će pomoći. Osim ibuprofena, dobar je i šumeći aspirin C.

Najbolja prevencija svakako je apstinencija. Zato pazite koliko pijete jer bi vam dan nakon mogao izgledati grozno, a osim toga štetite svom organizmu.

Pretjerali ste s pićem? Ne brinite, postoji nekoliko načina za ublažavanje mamurluka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap