Pretraga

Prijave za karlovačku žutu groznicu su počele! Inspiraciju potraži u prošlogodišnjem pobjedniku

A- A+

Počele su prijave za 18. Filmsku reviju mladeži i 6. Four River Film Festival. Potraži inspiraciju u prošlogodišnjem pobjedniku i prijavi se

Ovogodišnja filmska žutica u niskom je startu! Prijave za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu su počele. Na prošlogodišnju brojku od 5000 posjetitelja bili ste spremni. A sada vas pitamo imate li hrabrosti za 18. Filmsku reviju mladeži i 6. Four River Film Festival od 11. do 14. rujna ove godine?

Ne pitamo vas to bez veze.

Srednjoškolci su uvijek bili opaki stvaraoci željni dobrih filmova, dobrih kadrova i još boljeg druženja, a ako se u tom opisu nalazite, Karlovac vas čeka. Poznavajući prošlogodišnju konkurenciju morate biti spremni i šašavi! U konkurenciji od 87 prošlogodišnjih filmova glavna nagrada Grand Prix otišla je u ruke mladim Belgijancima iz Making Movies Jekina za film Elton i Elza.

A tko će ove godine pobrati lovorike? Odgovor na to pitanje znat ćemo u rujnu. A dotad, skupi hrabrosti, zavoli žutu boju, uhvati kameru u ruku i kreni! Rok za prijavu na Reviju je do 1. lipnja 2013. godine, no ne čekaj zadnji tren, već prijavi svoj film na stranici Filmske revije mladeži

A ako ti treba ideja, inspiraciju možeš potražiti i među prošlogodišnjim pobjednicima. Danas vam predstavljamo upravo dobitnika Grand Prix-a, igrani film Elton i Elza o kojem je Boško Picula, član selekcijske komisije prošlogodišnje Revije i Festivala napisao: Kada stvarnost postane odveć bolnom, čovjek redovito traži izlaz u zamišljanju. Jednostavne mizanscene, a iznimno slojevite priče, ovaj je film u isto vrijeme poetična posveta ljubavi koja nikad ne umire i realističan prikaz vremena koji nagriza svako ljudsko biće. Izvrsni nastupi dvoje glavnih glumaca nadovezuje se na veoma zrelu režiju i priču.

A koja je tvoja priča? Prijavi svoj film i ispričaj nam je!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap