Pretraga

Pripreme za najbitniju stvar dana: Bez čega ne može proći dobar bingewatch?

A- A+

Nakon dugog iščekivanja, došlo je ljeto. Kad kažemo ljeto, mislimo ustvari na ljetne praznike. Vrućine su odavna tu, još malo pa ćemo se na njih i naviknuti. Ali sada je napokon došlo vrijeme odmora – gotovi su ispiti i može se odahnuti. Osim ako ne radite, ali pravit ćemo se da to nije opcija.

foto: Pexels; Anastasia Shuraeva

U vruće, ljetne dane, kada je teško pomaknuti se s mjesta bez da se oznojite, najbolje je raditi upravo to – ne micati se s mjesta. I dok ćete neke dane vjerojatno uživati upravo zato što ne morate ništa, pa se možete zapravo napokon i naspavati, bit će dana kad vam buljenje u prazan zid jednostavno neće biti dovoljno.

Kad počne i ta faza, vjerojatno ćete krenuti u potragu za nekom aktivnošću koja bi vas mogla oduševiti, ali ne pretjerano umoriti. Postoji tu nekoliko opcija, ali upravo je gledanje filmova i serija mnogima omiljena. Točnije, ne bilo kakvo gledanje, već bingewatchanje. Mada je upitno je li jednako slatko onda kada si to smijete dopustiti, kao i onda kada ne smijete.

U svakom slučaju, bingewatchanje se definitivno nalazi na vašoj ‘to do’ listi za ljeto 2021. Svaki dan se pojavi neka nova serija s novim epizodama koje treba pogledati – sva sreća da imate sve vrijeme ovoga svijeta (ili ovoga ljeta) da biste im se posvetili onako kako zaslužuju. No, za uspješno bingewatchanje će vam trebati ipak nešto osim vremena. Pitate se što?

Izdvojeni članak
netflix

Plaćaju li studenti filmove, serije i glazbu? ‘Nisam ništa ilegalno skidala, ali ne smatram to krađom’

Grickalice

Možete li zaista reći da ste nešto bingewatchali, ako niste pojeli barem pola tone hrane uz to? Ili barem pripremili toliko hrane? Jednostavno, kad bingewatchate, imate osjećaj kao da se kalorije ne broje. Iako ste taj dan već jeli, niste gladni. I vjerojatno ćete nakon toga biti spremni na još jedan cijeli obrok, iako vam to definitivno ne treba.

Postoje ljudi koji pokušavaju grickati nešto zdravo, kao što su orašasti plodovi ili voće, no budimo realni – ništa od toga. Jedino što bi možda moglo proći jest ljetno sezonsko voće, ali i tada su šanse jako male da zaista nećete pojesti barem kockicu čokolade. Također, bitno je spomenuti da si morate sve unaprijed pripremiti jer nema šanse da ćete se kasnije ustati – radije umrijeti od gladi.

Udoban jastuk

Kada ste se opskrbili s potrebnom hranom, preostaje vam još samo pripremiti okruženje. Vrlo vjerojatno ste se na bingewatchanje odlučili na krevetu ili na kauču – eventualno je opcija nekakva udobna fotelja. Sve ostalo uopće nije niti prihvatljivo za ovakvu prigodu, ponajprije zato što želite izbjeći bolove u leđima zbog krivljenja.

Kako biste zaista izbjegli sve bolove, potrebno je imati i dobar jastuk. Većina će se odlučiti koristiti jastuk koji im je prvi pri ruci, no to je početnička greška. Nemojte se sramiti, slobodno uzmite jastuk na kojem inače spavate i udobno se smjestite. Na kraju krajeva, zaslužili ste malo odmora. Ionako taj jastuk niste pretjerano koristili za vrijeme godine.

Punjač za mobitel

Sljedeća neophodna stvar na ovom popisu jest svakako punjač za mobitel. Budimo realni, vi ćete nekoliko sati provesti pred ekranom, a ne možete to bez drugog ekrana. Iako bi vjerojatno bilo pametnije fokusirati se samo ono što se događa na glavnom ekranu, ne možete sada zaustaviti život na nekoliko sati i tek onda nastaviti dalje.

Ako vam je baterija u potpunosti napunjena, vjerojatno vam neće trebati punjač do kraja sesije. No, ako kojim slučajem nije – samo si ponesite punjač. Kasnije vam se neće dati ustati, a ovako ste riješili taj potencijalni problem i prije no što je došao do vas. Ah, kad biste se samo ovoliko potrudili za detalje i u školi.

gledanje serija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap