Pretraga

Pripremi se za maturu u zadnji čas na velikoj bazi od 2.000 pitanja

A- A+

Državna matura uskoro kreće! Pred tobom je svega još par dana prije nego uđeš u ovo veoma bitno razdoblje tvog života. Zašto je bitno? U sljedećih mjesec dana tvoja jedina dužnost je učiti i dobro rješavati ispite jer upravo o njima ovisi tvoja budućnost. Na tvoju sreću, nekoliko maturanata iz tvoje generacije proširilo je bazu pitanja iz državne mature u sustavi kvizovi.srednja.hr! Sada tamo možeš pronaći više od 2.000 pitanja zbog kojih će tvoje pripreme za maturu u zadnji čas biti iznimno učinkovite!

Ispiti državne mature su iza ugla i vjerujemo da si do sad preživio/la sve moguće scenarije u glavi i da već sad misliš kako ne možeš više učiti. Sretne vijesti su da sigurno možeš i hoćeš još puno učiti, što mogu potvrditi i generacije bivših maturanata koji su prošli sve ovo što ti sada prolaziš.

Ono što tebe razlikuje od njih je što se ti sada možeš povezati s ostalim maturantima na jedan potpuno drugačiji način, koji je svima prije njih bio nezamisliv – znanjem. U sustav kvizovi.srednja.hr do sad se uključio velik broj maturanata, a dio njih je proširio bazu pitanja za državnu maturu. Zahvaljujući svima njima, u sustavu sada možeš pronaći više od 2.000 pitanja iz gradiva za državnu maturu.

Najviše pitanja, logično, trenutno ima u temi Državna matura, u podtemi Hrvatski jezik.

Velik broj maturanata prepoznao je ovaj sustav kao dobar način za ponavljanje. Budući da korisnici svaki dan pune sustav novim pitanjima, uvijek možeš očekivati nova pitanja iz nekih novih područja.

Ako ti samo odgovaranje na pitanja nije dovoljno za učenje, okušaj se u dodavanju pitanja. Kao što smo već pisali, smišljanjem pitanja na nekoliko minuta si fokusiran samo na tu jednu informaciju. Prvo moraš smisliti pitanje, zatim pronaći točan odgovor, a onda smisliti tri netočna odgovora. Sve to ovaj proces čini iznimno pogodnim za ‘spremanje’ novih informacija. Kako ovaj način pomaže maturantici Lari za učenje, možeš pročitati ovdje.

U sustav se možeš prijaviti putem maila, ili se možeš povezati s već postojećim profilima – Facebookom, Gmailom ili AAI identitetom. Prilikom prijave potrebno je napisati otkud dolaziš te koje si škole do sad pohađao, a sve kako bi sustav mogao tvoje znanje rangirati u odnosu na tvoje sugrađane ili druge učenike iz škola koje si pohađao. A to je ujedno i dobar način da se ponovno povežeš s nekim ljudima ili upoznaš nove.

Priključi se sustavu, kreni rješavati pitanja ili učiti postavljajući nova pitanja. Iskoristi priliku kao pripadnik prve generacije maturanata koji mogu koristiti ovaj sustav za učenje i pripremi se za maturu na potpuno novi način. Sretno s učenjem!

Pripremi se za maturu u zadnji čas na velikoj bazi od 2.000 pitanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap