Pretraga

Pripremite se za plažu: Šest načina za vezanje kupaćeg kostima

A- A+

Iako inače nije prihvatljivo hodati uokolo gol, ljeti imamo razumijevanja za to. Istina, nismo u potpunosti goli i to je samo u blizini plaža, ali i dalje – slobodni smo. I baš onda kad se možemo skinuti u kupaće kostime, ne znamo kako.

Foto: Pexels; Armin Rimoldi

Postoje dvije stvari koje je nemoguće kupiti bez prolivenog znoja, krvi i suza: traperice i kupaći kostim. Ostale stvari se mogu pronaći (doduše ne uvijek bez problema), ali zato je ovo dvoje… Apsolutna noćna mora. Kako god izgledali, bili zadovoljni sa sobom ili željni neke promjene – imat ćete problema s pronalaskom nečega u čemu se osjećate ugodno.

Upravo zato što se u kupaćim kostimima skinete skoro goli, potrebno je da budu odlični kostimi koji će nekako uspjeti sakriti sve ono što ne želite otkriti, a naglasiti sve ono što želite istaknuti. Naravno, to je vrlo teško jer je riječ o jednom malom komadu tkanine, ali nije nemoguće. Bitno je pronaći uzorak koji vam se sviđa, dobar materijal i naravno – odličan kroj.

Posljednjih godina su ponovno u modi takozvani ‘trokutići’. Iako na prvu djeluje kao da je u pitanju model koji apsolutno ne pomaže tome da izgledate bolje, ustvari je odličan u kreiranju ‘optičke iluzije’ pomoću koje ćete naglasiti sve željene atribute. Naravno, u pitanju je potpuno generaliziranje i moguće je da to i dalje nije nešto u čemu biste se vi osjećali ugodno.

No, treba svemu dati priliku – ako ništa, možete isprobati ovaj oblik kupaćeg u dućanu i vidjeti kako se osjećate u njemu. Da vam se kojim slučajem svidi, onda se vratite ovdje i pogledate kako ga sve možete nositi. Naravno, postoji onaj klasičan način na koji smo svi naviknuli, ali sada se možete malo više igrati i pustiti mašti na volju. Donosimo šest različitih načina!

Izdvojeni članak

Budite spremni za ljeto koje dolazi: Ovi tipovi kupaćih bit će popularni u 2021.

Križ naprijed (u videu -> 1:19)

Ovaj prvi je vrlo jednostavan. Zavežete donju trakicu kao i inače te namjestite trokutiće na strateški bitne pozicije. Zatim ga krećete vezati oko vrata, ali prije toga stavite trakice u križ, kako biste dobili zanimljiv oblik ispred. Jednostavno ga zavežete najnormalnije na vratu nakon toga. Pripazite samo kad se budete sunčali da vam ne ostane veliko ‘X’ na prsima.

Naopako (u videu -> 2:11)

Iako smo naviknuli nositi ovaj kupaći tako da je oko vrata vežemo dvije trakice, a oko leđa jednu, moguće je i preokrenuti priču. Vrlo jednostavno: okrenite trokutiće te oko leđa spojite dvije trakice, a ovu glavnu zavežite oko vrata. Hoće li biti manja podrška? Da… ali to ne znači da se ponekad ne možete tako barem sunčati. Samo možda bolje preskočiti picigin. I naravno, ovdje možete napraviti varijantu s ‘X’ na prsima.

Dupli čvor (u videu -> 3:49)

Ovaj način vezivanja je sličan prvom, samo što ovdje nemate X na prsima, već napravite kao mini čvor negdje blizu početka trokutića. Nakon toga normalno vežete kupaći na vratu, pazeći da se ipak ne stisnete previše.

Bez naramenica (u videu -> 4:38)

Ovo je vjerojatno najmanje siguran način nošenja ovog oblika kupaćeg, ali isto tako najpoželjniji za dane kad se samo želite lijepo osunčati. Jednostavno, umjesto da vežete kupaći oko vrata, zavežite mašnu negdje u ravnini s vrhovima trokutića. Riskantno? Da. lijepo? Da!

‘Pogrešno’ vezanje (u videu -> 5:10)

Opet ćete malo zarotirati kupaći, ovaj put tako da dvije naramenice spajate naprijed. Jednostavno, razdvojite u potpunosti trokutiće i dio koji inače vežete oko leđa, stavite na vrat. Naprijed tako vežete glavnu traku, a na leđima spajate dvije trakice trokuta.

Dugačke trakice (u videu -> 6:23)

Ovo je ponovno samo varijacija na prethodnu verziju. Umjesto da vežete mašnicu na prsima, povući ćete trakice tako da se trokutići u potpunosti spoje, a trakice ćete u križ vezati na leđima. Vjerojatno je to najpopularniji način vezivanja ovog tipa kupaćeg, ali ne bismo preporučili u dane kad se sunčate…

Share via
Copy link
Powered by Social Snap