Pretraga

Probajte ne pustiti suzu uz ovakvu olimpijsku priču

A- A+

Neke priče traju par dana i onda su zaboravljene, no ima onih trenutaka koji ostaju za vječnost. Jedan takav se dogodio na olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.

Derek Redmond, britanski trkač na 400 metara, došao je na Olimpijske igre nakon niza ozljeda. Sve do polufinala Derek je djelovao kao jedan od glavnih favorita za medalju. Osam operacija, koje je imao prije natjecanja u Barceloni, izgledale su kao prošlost u prvoj rundi, te u četvrtfinalnoj trci.

Kada je počela polufinalna trka sve je izgledalo ok, do negdje polovice. Na oko 250 metara do cilja Redmondu je pukao mišić. Bolna grimasa i pad na pod jasno su svima pokazali da je za ovog trkača utrka gotova. No, za Dereka odustajanje nije bila opcija.

Podigao se i počeo šepati prema cilju. U jednom trenutku stariji čovjek je sišao sa tribine i probio se kroz red zaštitara. Otac je došao pomoći sinu. Zajedno su krenuli prema cilju uz podršku cijelog stadiona. Gledatelji su na nogama i uz gromoglasno navijanje ispratili hrabri dvojac do cilja.

Pogledajte kako je to izgledalo u živo. I probajte ostati ravnodušni.

Probajte ne pustiti suzu uz ovakvu olimpijsku priču
Share via
Copy link
Powered by Social Snap