Pretraga

Probali smo kultni kebab kojeg si studenti mogu priuštiti za manje od jedan sat rada

A- A+

U serijalu Studentsko nepce obilazimo mjesta gdje studenti mogu za relativno malo novaca ‘natrpati’ svoj želudac, a da nije riječ o menzi. U prvoj epizodi, posjetili smo Fini griz na Savskoj, koji je, osim po svojim jeftinim kebabima, poznat i po tome da radi do kasno u noć.

Kebab iz lokala Fini griz

Fini griz kebab. Foto: srednja.hr

Svega dvije minute hoda od Studentskog centra u Zagrebu, na samom mjestu gdje se dotiču Savska cesta i Crnatkova ulica, smjestio se Fini griz, restoran brze hrane poznat među studentima zbog toga što radi ‘od jutra, do sutra’. Dobro, ne baš tako dugo, ali radnim danom je otvoren do tri ujutro, a vikendima i do šest.

Redovi su, stoga, poprilično veliki petkom i subotom navečer, budući da se u okolici nalaze razni noćni klubovi i mjesta gdje studenti vole popiti koju više i opustiti se od ispitnih rokova. Jednog popodneva smo išli nešto riješiti u SC i umjesto da otiđemo u menzu, odlučili smo isprobati taj, čuveni kebab u Finom grizu.

Veliki kebab za 4 eura? Može

Dočekale su nas dvije ljubazne zaposlenice, koje su nam pogled uputile na jelovnik iznad njihovih glava. Cijene su, odmah da kažemo, izrazito prihvatljive, čak i za studentski budžet. Gotovo se svaka stvar na jelovniku može kupiti za oko jedan sat i manje studentskog rada na minimalnoj satnici od 4,38 eura.

Mi smo, naravno, izabrali veliki teleći kebab u tortilji kako se ne bi ‘umazali’ te smo ga platili 4 eura. Uz teleći kebab, može se izabrati i pileći, hamburgeri s pečenom ili pohanom piletinom, dupli hamburger s pljeskavicom, pizza, pomfrit i pileći nuggetsi. Dakle, izbor je poprilično velik, možda čak i prevelik za one koji se pripiti vraćaju iz izlaska i ne znaju što bi prvo pojeli.

Na kebab nismo dugo čekali. Sastojaka ima napretek i na njima se ne štedi. Mi smo odabrali kombinaciju – ljuti umak, sir, zelena salata, kiseli krastavci i luk. Ne štedi se ni na mesu kojeg se dobije da se najede osoba i pol ili dvije s manjim apetitom. Tortilju je stoga teško zamotati kako spada, ali ajde, nećemo to zamjeriti. Ipak smo tu da se najedemo za što manje novaca.

@srednja_hr Iii krećemo! Prva epizoda našeg Studentskog nepca je tu, a vi nam u komentare pišite gdje bismo sljedeće trebali ići 👇 #srednjahr #studentskonepce #student #studenti #studiranje #fakultet #faks #studentslife #food #hrana #kebab #gastro #foryoupage #foryou #fyp ♬ As It Was – Harry Styles

Pojedeš ga i sit si cijeli dan

Sastojci se čine poprilično svježi. Luk je bio ‘ljući’, baš kako i volimo, a krastavci su bili dovoljno kiseli. Pohvale za sir koji se ovdje nalazi u kockicama, što nismo imali priliku vidjeti u drugim mjestima za kebab. Ljuti umak, s druge strane, nije ljut koliko bismo htjeli. Čini se da je rađen na bazi majoneze, pa ima okus kao mješavina blagog i ljutog umaka, stoga preporučujemo onima koji vole ljuto da ga ‘pojačaju’ chillijem.

Meso možda nije najbolje koje smo probali, ali ga, kao što smo već spomenuli, ima hrpa, što je veliki plus. Možemo zamisliti kako neki studoš dolazi u Fini griz iscrpljen nakon duge noći plesa i alkohola, teturavo se naslanja na drvene barske stolove na terasi uz restoran te ga ovaj kebab vraća u život. Inače nemamo problema sa završavanjem kebaba, ali ovoga smo jedva pojeli i bili smo siti cijeli dan. Teško nam je priznati da bi nam mali kebab od 3 eura bio dosta, ali to je – istina.

Sve u svemu, ne čudi nas zašto je Fini griz omiljeno mjesto studenata koji se u kasnim noćnim satima nađu na Savskoj. Jeftin je, sve se doima svježe, a okus je sasvim korektan, pogotovo kad se u obzir uzme omjer veličine i cijene.

Naša ocjena

Ocjena za Fini griz. Foto: srednja.hr

Kebab iz lokala Fini griz
Share via
Copy link
Powered by Social Snap