Pretraga

Probali smo salatu u Dubravici: Fina je, ali ti treba barem dvije da se najedeš

U serijalu Studentsko nepce obilazimo mjesta gdje studenti mogu za relativno malo novaca ‘natrpati’ svoj želudac, a da nije riječ o menzi. U našoj šestoj epizodi, posjetili smo Dubravicu, popularni lanac pekara koji ima stvarno svašta u ponudi, a može se pronaći u gotovo svakom dijelu Zagreba. Mi smo se odlučili za salatu od piletine.

Dubravica. Foto: srednja.hr

U prošloj epizodi Studentskog nepca, posjetili smo pekaru Feniks gdje smo jeli kebab pizzu i buhtlu od čokolade. Iako nam je to bilo zaista fino, činjenica je da to nije baš najzdraviji odabir. No, budući da ni u prijašnjim epizodama nismo baš zdravo jeli, ovoga puta smo se odlučili vratiti u pekaru, ali uzeti – salatu.

Izdvojeni članak
Studentsko nepce pekara Feniks

Bili smo u Feniksu, pekari u centru Zagreba koja radi do četiri ujutro: Ovo su naše ocjene

Koštala je 3,80 eura

Da, dobro ste pročitali. Posjetili smo popularni lanac pekara Dubravica koji se može pronaći u gotovo svakom kutku Zagreba i uzeli smo njihovu salatu od piletine. Teško je bilo odoljeti silnim burecima, pizzama, krafnama, kroasanima, pecivima sa sirom, hrenovkama u tijestu, ali došli smo s naumom da pokažemo kako se može u pekari i nešto zdravo uzeti, a da je ujedno i fino.

Naša salata od piletine je koštala 3,80 eura uz preljev od maslinovog ulja i aceto balsamica. Ukoliko se odlučite na salatu bez preljeva, utoliko će ona biti jeftinija za 0,80 centi. Nude se, također, preljevi od bučinog ulja i onaj standardni s octom. Salata od piletine u sebi ima komadiće pilećeg filea, dimljeni sir, iceberg salatu, radič i rukolu, a može se pronaći i pokoji trag suncokretove sjemenke, kao i malo rajčice.

 

@srednja_hr Studentsko nepce ima i zdravu stranu 🥗 slušamo, gdje idemo iduće? 🍽 #studentskonepce #srednjahr #justsrednjathings #salata #salad #dubravica #healthylifestyle #f ♬ original sound – srednja_hr

Trebalo je još sira i piletina

Radi se, dakle, o jednoj izuzetno laganoj salati. Ako hoćete nešto ‘teže’, valja istaknuti da Dubravica ima i salatu od puretine uz koju dolazi nešto nalik riži (valjda kus kus), salatu od kozica s tjesteninom te salatu od heljde i feta sira. Sve salate se, barem ovako naizgled, doimaju svježe, a cijena im se tako vrti oko 3 ili 4 eura.

Nakon što smo prelili naš preljev po salati, bacili smo se na nju drvenom vilicom koju nam je ljubazna zaposlenica dala i to sve skupa promiješali. Iceberg zelena salata, radič i rikola dominirali su cijelim obrokom, a na vrhu je bilo tri kriške rajčice. Piletine je moglo biti više, ali kada smo naišli na koji komad, bili smo izrazito zadovoljni. Vrlo je ukusna i sočna. Dimljenog sira, s druge strane, gotovo da ni nije bilo. Tu i tamo se osjetio, ali imamo dojam kao da ga nisu ni stavili. Preljev je, doduše, bio fin, ali to se podrazumijeva budući da volimo aceto balsamico.

Cjelokupni dojam salate je dosta dobar. Vrlo je ukusna, ali nema mnogo piletine, kao ni sira. Iz tog se razloga nismo puno zasitili, što nam baš i nije bilo drago. Prema našem mišljenju, uz ovu salatu potrebno je uzeti nešto dodatno, možda neko integralno pecivo. Međutim, tada to već zalazi u teritorij toga da se za tu cijenu mogao pojesti, primjerice, neki hamburger kod Tete na Savi, koji bi vas svakako više zasitio.

Naša ocjena

Naša ocjena za salatu iz Dubravice. Foto: srednja.hr

Copy link
Powered by Social Snap