Pretraga

Pročitajte najljepše ljubavno pismo u povijesti

A- A+

Povodom Valentinova, dana zaljubljenih, osiguravajuća kuća Beagle Street anketom je potražila najljepše pismo u povijesti. Evo što su ljudi izabrali.

dyerandjenkins.com

Svako Valentinovo je priča za sebe. Danas se pišu SMS poruke i mailovi, a ljubav, kao i sve ostalo postaje polako digitalizirana. No nije uvijek bilo tako. Na vremena kada mobiteli i laptopi nisu bili posvuda podsjetila je velika britanska osiguravajuća kuća Beagle Street te anketom potražila najljepše ljubavno pismo ikad, piše Daily Mail.

Umjetnika pisane riječi na listi se našlo mnogo, no najviše simpatija pokupila je čestitka ‘besmrtnog’ Johnnyja Casha koju je napisao svojoj ženi June Carter povodom 65. rođendana. Cash je pismo svojoj dragoj napisao 1994. godine.

Među ostalim pismima našli su se izljevi nježnosti Ernesta Hemingwaya, Winstona Churchilla, Napoleona, Henrika VIII. i mnogih drugih velikana.

Cashovo pismo vam donosimo u cijelosti:

Sretan rođendan, princezo.

Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Slično razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo što želimo bez postavljenog pitanja. Ponekad se nerviramo međusobno. Ponekad možda jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo.

Izdvojeni članak

Pročitajte dirljivo Lincolnovo pismo učitelju svog prvorođenog sina

Ali ponekad, kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam sretan što sam život proveo s najboljom ženom koju sam upoznao. Još uvijek me fasciniraš i inspiriraš. Činiš me boljim. Ti si predmet mojih želja i glavni razlog zbog kojeg postojim. Jako te volim.

Sretan rođendan, princezo

John

Copy link
Powered by Social Snap