Pretraga

Procurio novi Android operacijski sustav: Stižu radikalne promjene, neke po uzoru na iPhone

A- A+

Android 12, nova generacija operacijskog sustava većine pametnih telefona, procurila je. Ako je vjerovati informacijama, stižu radikalne promjene.

android mobitel pametni telefon

Foto: Unsplash; Daniel Romero

Jon Prosser, poznati izvor kada su u pitanju vijesti o Android uređajima i novim značajkama, uspio se domoći promo videa najnovijeg operacijskog sustava Android 12 prije nego što ga je tehnološki gigant Google uopće planirao pustiti u javnost.

Veće promjene dizajna

Iz promo videa i prezentacije koju su objavili sad već svi strani tech mediji vidljivo je da je Google za ovu nadogradnju odlučio napraviti veće promjene u odjelu dizajna. Godinama su, čak i na njihovim Pixel uređajima, operacijski sustavi i nadogradnje izgledale – isto.

Dosadne vizuale u Androidu 12 odlučili su ‘ispolirati’ i dati im novi sjaj. Tako dolazi do promjene centra za obavijesti i načina na koji se obavijesti prikazuju te grupiraju korisniku. Osim toga, svi će elementi na uređajima dobiti zaobljene rubove, a dolazi i do promjena u tamnom načinu rada jer se, navodno, više neće koristiti ‘istinski crna’ pozadina, već jako zatamnjena siva.

Novi zaključani zaslon

Među većim promjenama svakako treba istaknuti i zaključani zaslon gdje će se promijeniti izgled sata, ali i prikaz propuštenih notifikacija u gornjem lijevom kutu. Dodatno, mijenjat će se i neki widgeti poput onoga za vremensku prognozu te analognog sata.

Promjene u smjeru njihovog glavnog kompetitora Applea odnose se prvotno na privatnost i sigurnost, ali i bolju integraciju različitih android uređaja. To su, inače, neke od glavnih prednosti Apple uređaja ispred Androidovih zbog kojih je Appleov ekosistem toliko i poznat. Uz navedene promjene kroz cijeli će se Android 12 uvesti i niz novih animacija.

Više informacija o procurenom promo videu možete vidjeti u videu ispod.

Copy link
Powered by Social Snap