Pretraga

Profesionalni igrač World of Tanksa otkrio nam je može li se živjeti od igranja

A- A+

Natjecanja u računalnim igrama sve su popularnija u svijetu pa su i novčane nagrade sve veće za najbolje timove. Od jedinog hrvatskog profesionalnog igrača saznajte može li se zaraditi igranjem World of Tanksa i što sve donosi profesionalno bavljenje ovom svjetski poznatom ‘online’ igrom.

World of Tanks je besplatna multiplayer igra koja se preko interneta masovno igra diljem svijeta. Vrlo brzo nakon njezinog službenog otvaranja svjetskom tržištu postala je svjetski popularna pa su pokrenuta i natjecanja kroz koja najbolji timovi mogu ponešto i zaraditi.

Kako bi saznali može li se od toga živjeti i koliko je ta cijela priča ozbiljna, kontaktirali smo jedinog hrvatskog profesionalnog igrača WoT-a, koji sa svojim timom Kazna Kru redovito nastupa na završnicama službenih natjecanja.

Izdvojeni članak

Zaista zabrinjavajuća vijest za mlade koji previše igraju videoigre


Kazna Kru najbolji balkanski klan

– Kazna Kru pro team je balkanskog podrijetla koji je u početku bio sastavljen od igrača iz Hrvatske i Srbije, a danas osim mene u prvoj momčadi igraju tri Nijemca i Srbina te jedan Poljak. Klan je napravljen u prosincu 2012. godine kada se moja ekipa s kvarta odlučila spojiti s ekipom iz Srbije koju smo upoznali u WoT-u, prepričao je Veco.

Od WoT-a mogu živjeti samo igrači najboljih timova

– Iako je fond za nagrade sve veći još uvijek nema dovoljno novca za sve u igri. Za sada od WoT-a mogu živjeti samo igrači timova koji svaku sezonu Wargaming Zlatne lige završe na prvom ili drugom mjestu. Za njih su važni i sponzorski ugovori bez kojih ne bi mogli imati dovoljno novaca, objasnio nam je Vedran Jelavić, koji je i sam sudjelovao u organiziranju Kazna Kru klana prije dvije godine.

U nastavku nam je priznao kako nije baš siguran bi li se htio baviti ovim u životu. Njegovo je mišljenje kako je to na kraju ipak samo zabava. Zbog toga što se njegova momčad redovito plasira na ‘offline’ završnicu lige, imao je priliku već nekoliko puta besplatno putovati po svijetu, a putovanja je i sam istaknuo kao najveću vrijednost ovog njegovog profesionalnog angažmana.

– Sudjelovali smo na svim finalima Wargamingove lige. Na posljednjem smo završili na petom mjestu. Osim toga, sudjelujemo i na drugim turnirima koji se održavaju. Zadnji na kojem smo sudjelovali je World Cyber Arena, koji se održao u Kini početkom listopada. Tamo smo osvojili treće mjesto što nam je donijelo oko 16 tisuća američkih dolara, pohvalio se Vedran koji trenutno studira na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću.

Izdvojeni članak

Video igre nas podučavaju i poboljšavaju mentalne funkcije

U dvije godine zaradio je 40 tisuća kuna

Kroz dvije godine svog profesionalnog bavljenja WoT-om zaradio je oko 40 tisuća kuna. Prema njegovim riječima, sa svojom ekipom trenira tri do četiri puta tjedno te odigraju jedan meč Zlatne lige pa osim što sjedi za računalom stigne se baviti i drugim stvarima.

– Svi negdje moramo izbaciti kompetitivnost iz sebe i ovo je jedan od mojih načina. Dnevno igram po dva tri sata tako da imam vremena i za sve druge obaveze i prijatelje. Nekad odem i do Beograda u posjet svojim kolegama iz Kazna Krua. Svi iz tima smo jako dobri prijatelji pa se vidimo barem četiri do pet puta godišnje, izjavio je Veco.

Za kraj nam je objasnio kako izbjegava igrati s nepoznatim igračima, jer se onda ne može uspostaviti timska igra, koja je potrebna za kvalitetnu zabavu. Na taj si način sigurno uštedi puno živaca, ali i vremena.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap