Pretraga

Profesori s filmskog platna s kojima ste se vjerojatno susreli i u stvarnosti

A- A+

Iako su nam ovi profesori poznati isključivo iz filmova ili serija, sa sličnim likovima u svojoj školi i na fakultetu i sami se srećete. Pogledajte i usporedite tko bi od vaših profesora bio Snape, Walter White ili Dewey Finn.

thesevensees.com

Vjerojatno ste bar u jednom od filmskih likova prepoznali svoje profesore iz srednje škole ili s fakulteta. Ako i niste na prvu pomislili da ste se s takvim nastavnicima susreli, pogledajte s kim ove fiktivne profesore možete poistovjetiti. Vjerujemo da ćete za svakog lika pronaći profesora iz svog iskustva.

Professor Snipe iz Harryja Pottera

Predaje biologiju ili psihologiju. Vjerojatno mislite da posebno vas ne može smisliti te da će vam od školovanja napraviti pravi pakao. No moguće da nije toliko užasan koliko vi preuveličavate cijelu situaciju. Moguće da će vas pred cijelim razredom ili dvoranom prepunom studenata izbaciti s nastave jer ste se jednom nasmijali ili pogledali na mobitel, ali će vas svejedno naučiti vrijednim lekcijama. Iako ga u ovom trenutku možda mrzite, jednog dana ćete se sjetiti i biti zahvalni što se tako odnosio prema vama, piše College Humor.

Walter White iz ‘Breaking Bad’

Predaje astronomiju ili kemiju. Čim ga pogledate pomislit ćete kako je taj profesor na nekim teškim drogama. Nerijetko će se ustati i napustiti dvoranu uz izgovor da ide na WC i uopće se neće vratiti na nastavu. Uz to, zna se dogoditi da u kasnim večernjim satima cijelom razredu ili odjeljenju pošalje e-mail sa sadržajem koji nema veze s njegovim predmetom ili nastavom.

Dewey Finn iz ‘School of Rock’

Predaje glazbenu umjetnost illi film. Jedan je od onih profesora koji će iz generacije u generaciju odlučiti svoje snove iz djetinjstva ostvariti kroz učenike. Puštat će vam dosta klipova na YouTubeu, a obožavat će ga većina učenika.

www.flixist.com

Yoda iz ‘Star Warsa’

Predaje filozofiju, pravo ili antropologiju. Dive mu se svi učenici i studenti jer je živuća enciklopedija, ali je i izuzetno mudar. Provest ćete više vremena razmišljajući i pričajući koliko je odličan, nego što ćete se doista baviti njegovim predmetom. Sigurno ćete mu i više puta laskati te dijeliti komplimente, a u tome nećete biti sami.

Gospođa Norbury iz ‘Mean Girls’

Predaje neki strani jezik. Prosječna profesorica koja se neće po mnogočemu isticati. No ponekad se zna pojaviti mrzovoljna po čemu ćete odmah zaključiti da ima problema u obitelji. Budući da vam je inače sasvim ok, poštovat ćete ju i nećete se nakačiti i praviti probleme u danima kad nije najbolje volje.

Profesori s filmskog platna s kojima ste se vjerojatno susreli i u stvarnosti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap