Pretraga

Profesorica psihologije postala hit na TikToku: Bori se protiv lažnih informacija

A- A+

Profesorica psihologije Inna Kanevsky otvorila je TikTok ne bi li pokazala tvrdnje koje se na društvenim mrežama prikazuju kao znanstvene. Na meti joj se znaju naći i ugledni mediji, koji svašta znaju proglasiti znanstveno dokazanim.

Dr. sc. Inna Kanevsky | screenshot: društvene mreže

“Istraživanja su pokazala”, “znanstvenici tvrde”, “znanstveno je dokazano da”…. Te i slične fraze svakodnevno se mogu pronaći na društvenim mrežama, ali i u tzv. lifestyle rubrikama mnogih medija. Problem je što takve izjave ne pokazuju nužno odakle su podaci preuzeti, odnosno jesu li oni stvarni ili izmišljeni.

Upravo tom mišlju vodila se i Inna Kanevski, profesorica psihologije na San Diego Mesa Collegeu. Ona putem društvenih mreža nastoji dokazati koje su informacije stvarno znanstvene, a koje izmišljene, no pogotovo mladima želi poručiti da ne prihvaćaju sve što pronađu u (novo)medijskom okuženju.

Otvorila je i TikTok račun @dr_inna, s kojim je postala ogroman hit na toj društvenoj mreži.

Aktivna je i na drugim društvenim mrežama. U jednoj od objava otkrila je i kako su poznati Elite Daily i The New Yorker “znanstvenom” prikazali potpuno krivu priču o trajanju prijateljstva.

Profesorica psihologije postala hit na TikToku: Bori se protiv lažnih informacija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap