Pretraga

Proljeće je, a u nama nemir: 22 prijedloga što raditi na sunčan dan

A- A+

Iako proljeće službeno počinje tek kroz koji tjedan, vremenski uvjeti su danima takvi da se zaista čini da je došlo proljeće. Nije nam dugo trebalo da se naviknemo na sunčane i tople dane, a čini se da ćemo u ovakvom vremenu uživati još neko vrijeme. No, kako najbolje uživati?

foto: Pexels; Nikolina

Nakon teške zime kojoj smo jedva čekali kraj, stiglo nam je i proljeće. Dobro, možda nije skroz, ali studentima počinje novi semestar, u tijeku je korizma i vani pjevaju ptičice – možete li reći da zaista nije došlo proljeće? Napokon je dovoljno toplo da se može ugodno šetati, a otvaraju se i terase kafića.

Proljeće je specifično godišnje doba zato što zna biti vrlo prevrtljivo: u istom danu bude najjače sunce u godini, ali i opći potop. No, zasad smo i dalje samo u ovoj fazi najjačeg sunca u godini (obaraju se rekordi za najviše temperature), što nam ostavlja puno slobode. Koliko god voljeli misliti da ne ovisimo ni o kome i ni o čemu, istina je da vremenske prilike itekako utječu na naše živote.

Od toga da smo bolje volje u sunčane dane, pa do toga da kada pada kiša izlet u prirodu i nije baš neka ideja, vrijeme može itekako promijeniti naš dan. Proljetni dani nam tako pružaju razne mogućnosti, a samo nekoliko mogućih ideja donosimo u nastavku!

 1. Izlet u prirodu
 2. Istraživanje skrivenih mjesta u gradu
 3. Kava na terasi omiljenog kafića (!!!)
 4. Igranje graničara na obližnjem igralištu
 5. Rolanje
 6. Trčanje
 7. Vožnja biciklom
 8. Čišćenje sobe uz glazbu i otvorene prozore
 9. Noćna druženja na klupicama
 10. Puštanje zmaja
 11. Probuditi se rano ujutro i promatrati izlazak Sunca
 12. Odlazak u obližnji park
 13. Planinarenje
 14. Igranje sa sapunicom
 15. Jutarnja kava na balkonu
 16. Tramvaj/bus zamijeniti sa šetnjom
 17. Provesti dan bez mobitela
 18. Kartanje u prirodi
 19. Čitanje knjige na omiljenoj klupi
 20. Roštilj
 21. Trening na otvorenom
 22. Šetnja plažom