Pretraga

Provjerite koje su dvije pjesme Hrvati najčešće slušali u veljači

A- A+

Tijekom mjeseca veljače, dvije pjesme koja su se najčešće emitirale u hrvatskom radijskom eteru su ‘Sve u meni se budi’, koju izvode Damir Kedžo i Zsa Zsa te ‘Laku noć’ Tonya Cetinskog. Pokazali su to podaci s ljestvica Hr top 40, koje na temelju učestalosti emitiranja na više od 130 lokalnih, regionalnih i nacionalnih postaja bilježi Hrvatska diskografska udruga.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Obzirom da inače objavljujemo jedan hit mjeseca, pojasnit ćemo zašto su ovoga puta dvije pjesme na čelu. Iako, inače najslušaniju pjesmu određujemo na temelju plasmana na tjednim listama HDU-a za pojedini mjesec, ovoga puta se dogodio presedan – obje su navedne pjesme na tjednim listama tijekom veljače imale po dva čelna i dva druga mjesta. 

Izdvojeni članak

Trideseti video prešao milijardu pogleda na YouTubeu: Riječ je o pjesmi iz 2013.

Stoga smo se ovoga puta odlučili za solomonsko
rješenje te smo u rubriku hit mjeseca, smjestili dvije pjesme. 

Tony samo u prvom tjednu bio izvan top 2

Da se nova Tonyeva pjesma Laku noć uvukla pod kožu radijskim urednicima svjedoči podatak da je u pet tjedana, koliko je na Hr top 40 listi, samo u prvom bila na osmom mjestu, a potom u svakom idućem ili prva ili druga.

Pjesma je ostavila traga i na internetsku publiku, što pokazuje podatak o više od 410.000 pogleda na YouTubeu, u nešto više od mjesec dana.

Premda se Tonyjeve pjesme uvijek iščekuju u domaćim radijskim eterima, gledamo li plasmane na ljestvicama Hr top 40, Laku noć je Cetinskom najuspješnija pjesma još tamo od Mjesečara

Damir Kedžo napokon s velikim hitom

Riječki pjevač Damir Kedžo se više puta dokazao kao sjajan izvođač, no zablistati do kraja, može samo uz veliki hit.

Upravo Sve u meni se budi, koju izvodi u duetu sa Zsa Zsa, mogao bi biti taj.

Pjesma je već više od mjesec dana u vrhu ljestvice Hr top 40, a na YouTubeu, ima 140.000 pogleda, što je solidno obzirom na činjenicu da je službeni video izbačen tek 13. veljače.

Ako niste preslušali pjesmu koju izvode Zsa Zsa i Kedžo, imate to priliku učiniti ispod teksta. Dodajmo da je uz dvije navedene pjesme, na trećem mjestu po emitiranosti u veljači bila ‘1000 ljudi’, koju izvodi Massimo Savić. Inače ta je pjesma bila hit mjeseca siječnja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap