Pretraga

Provjerite koju su pjesmu Hrvati najčešće slušali tijekom studenog

A- A+

Drugi mjesec za redom, Hrvati su u radijskom eteru najčešće imali priliku slušati duet Željka Bebeka i Olivera Dragojevića ‘Ako voliš ovu ženu’. To pokazuju tjedne ljestvice Hr top 40 iz proteklog mjeseca, koje inače generiraju podatke o 40 najemitiranijih pjesama na preko 130 nacionalnih, regionalnih i lokalnih radio postaja u Lijepoj našoj.

Screenshot: YouTube

Tako je na četiri ljestvice koje su obuhvatile studeni, pjesma Ako voliš ovu ženu bila čelna na tri, dok je u posljednjem završila na također visokom, trećem mjestu.

Pjesma prešišala 3.4 milijuna pogleda na YouTubeu

Izdvojeni članak

Ovu su pjesmu Hrvati najviše slušali tijekom listopada

Koliko je Oliverov i Bebekov duet zarazio Hrvate, svjedoči podatak da je pjesma već u tjednu ulaska na ljestvicu Hr top 40 dospjela na prvo mjesto, gdje se zadržala deset tjedana, odnosno sve do posljednjeg.

A da pjesma nije isključivo osvojila radijski eter, dokazuje i YouTube, gdje je službeni spot za hit Ako voliš ženu pregledan gotovo 3.5 milijuna puta.

– Ova pjesma mi znači jako puno. Iako su sve moje pjesme ljubavne, ova je po mnogočemu posebna. Ona je na jednostavan i poseban način opisala sve ono što bih ja mogao danima pričati o ljubavi, a pjevati je s Oliverom je nešto što sam samo mogao poželjeti. Nakon sad više od 40 godina karijere mogu reći da ova pjesma kao niti jedna druga budi u meni snažne emocije koje moram suzbijati da bih je mogao otpjevati. Sad kad su je ovako dobro prigrlili i publika i urednici radio postaja mogu samo reći da sam sretan i svima jako, jako zahvalan, prije svega njenim autorima, ali i svima koji će ovu pjesmu slušati na način na koji je ja osjećam, izjavio je Bebek za HDU, nakon što je već u prvom tjednu njegov duet s Oliverom zasjeo na čelo Hr top 40.

Niz novih hitova se ušuljalo na ljestvicu

U posljednjih nekoliko tjedana, uz Oliverov i Bebekov hit, pojavilo se još nekoliko pjesama, koje bi mogle dulji period okupirati čelne pozicije Hr top 40 ljestvice.

Svakako tu treba istaknuti ‘Mijenja se vrijeme’ Nine Badrić, koja je u svega dva tjedna od ulaska na listu najemitiranijih pjesma, zasjela na čelo Hr top 40. Pri tom je s trona skinula i Ako voliš ženu.

Uz nju se  ‘Vrijeme’ Parnog valjka već pokazalo kao omiljeni odabir radijskih urednika, budući da je četiri tjedna otkako je na Hr top 40 listi, svo vrijeme na drugoj poziciji najemitiranijih pjesama.

‘Nemam sreće s tobom’ Tonya Cetinskog, cijeli je studeni na pozicijama od 3.-7. mjesta, dok je ‘Kiša’ odnosno nova stvar mlade osječke pjevačice Mije Dimšić, također u top pet u oba tjedna, koliko je za sada na listi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap