Pretraga

Provjerite koju su pjesmu Hrvati najviše slušali tijekom lipnja

A- A+

Dugo vremena nismo svjedočili ovakvo ekspresnom osvajanju hrvatskog radijskog etera, kako je to učinila Nina Badrić sa svojim novim hitom ‘Dani i godine’. Odmah u prvom tjednu imala je ulaz na drugo mjesto nacionalne ljestvice Hr top 40, da bi na naredne tri bila neprikosnovena na prvom mjestu. Sve to je pjesmu ‘Dani i godine’ učinilo domaćim hitom mjeseca lipnja.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Svakog ponedjeljka Hrvatska diskografska udruga objavljuje tjednu ljestvicu 40 najslušanijih pjesama, uzimajući u obzir podatke s više od 140 lokalnih, regionalnih i nacionalnih radio postaja. Tako je prema onima, koje su zakvačile lipanj, pjesma ‘Dani i godine’ Nine Badrić bez premca na vrhu. 

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom 2015. godine

Otkada je izašla bilježi uspjehe

Krajem svibnja Nina je izdala svoju pjesmu ‘Dani i godine’ i na prvo slušanje osvojila publiku.

Da se pjesma odmah uvukla pod kožu i radijskim urednicima, svjedoči podatak kako je u prvom tjednu kada je izašla na tržište, dospjela na drugo mjesto Hr top 40, odnosno jedine sveobuhvatne i službene ljestvice radijskog emitiranja u Hrvatskoj.

Potom su uslijedila tri tjedna apsolutne vladavine Nine, koja je novom pjesmom podsjetila na najsjajnije dane i godine svoje karijere.

Uspjeh Ninina novog hita dodatno upotpunjuje okolnost da je s čela Hr top 40 ‘svrgnula’ Gibonnijev hit ‘Onako od oka’, koji je radijskim eterom vladao punih 10 tjedana, a time istaknuo i kandidaturu za hit godine. 

Uz radio, treba reći da su ‘Dani i godine’ doprijeli i do internetske publike. Naime, u malo više od mjesec dana spot za spomenutu pjesmu je prikupio preko milijun i 400 pogleda na YouTubeu.

Izdvojeni članak

Najzaraznije pjesme koje nam se urežu u pamćenje zbog reklama

Detour i Gibonni u pratnji Nine

Kada je riječ o ostalim rado slušanim pjesmama tijekom lipnja, svakako se trebaju izdvojiti Detour s pjesmom ‘Zaljubila sam se’ i već spomenuti Gibonni i pjesma ‘Onako od oka’.

O pjesmi ‘Onako od oka’ dosta smo toga rekli, a što se tiče Detourova hita ‘Zaljubila sam se’, valja svakako istaknuti da već tri mjeseca ta pjesma kotira u top pet na Hr top listi, s tim da je najčešće bila na drugoj poziciji.

Toplo vrijeme, ljeto, more i zaljubljenost zasigurno će ju još neko vrijeme zadržati kao čest odabir radijskih urednika.

Tijekom posljednjih mjesec dana, konstantni boravak u top 5, bilježio je Ivan Zak s pjesmom ‘Sve si moje’.

A sada ako već niste, poslušajte zarazni hit mjeseca ‘Dani i godine’. 

Provjerite koju su pjesmu Hrvati najviše slušali tijekom lipnja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap