Pretraga

‘Pružaju njegu i utjehu i to – bez recepta’: Učenici snimili video o medicinskim sestrama

A- A+

Danas, 12. svibnja, obilježava se Dan sestrinstva, a učenici 4.-2 razreda Medicinske škole u Rijeci (smjer medicinska sestra/tehničar opće njege), potporu i zahvalu svojim  sadašnjim, ali i budućim, kolegama i kolegicama, odlučili su dati videom. Poručuju kako je biti medicinska sestra poziv te se nadaju da će video pomoći svima koji se dvoume trebaju li upisati to zanimanje ili ne.

screenshot: Medicinska škola u Rijeci

– Uistinu smo se potrudili prikazati koliko su medicinske sestre/ tehničari bitni u cijeloj ovoj priči s pandemijom, ali i inače, prepričava nam riječka učenica Aleksandra.

Danas, 12. svibnja, obilježava se Dan sestrinstva, a  učenici 4.-2 razreda Medicinske škole u Rijeci (smjer medicinska sestra/tehničar opće njege), potporu i zahvalu svojim  sadašnjim, ali i budućim, kolegama i kolegicama, odlučili su dati videom.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

– U ovim teškim vremenima izazvanih COVID-om-19, nesebično ulagali svoje znanje, vjeru i ljubav. Želimo da video dođe do svake osobe kojoj je posvećen, ali i svim ostalima, pogotovo onima koji se dvoume koje zanimanje odabrati, kažu učenici.

U videu pojašnjavaju važnost medinicinskih sestara za koje, između ostalog, kažu i kako ljudima pružaju njegu i utjehu, i to – bez recepta. U izradi videa sudjelovalo ih je četrnaest, a radili su ga od četvrtka do nedjelje.

– Biti medicinska sestra/ tehničar je jedinstven poziv. Smatramo da zapravo taj poziv odabere nas, a ne mi njega. Također, videom smo željeli poslati i podršku i ohrabrenje svima koji bi željeli upisati naš smjer, a imaju razne nedoumice je li to ispravno, zaključuje Aleksandra.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap