Pretraga

Prva klizačica koja je nastupila s burkom na glavi, 17-godišnja srednjoškolka

A- A+

Zahra Lari (17) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prva je sportašica koja je s burkom na glavi nastupila na nekom međunarodnom natjecanju u umjetničkom klizanju. Zbilo se to prošle godine na natjecanju u Italiji. Većina djevojaka ovaj sport počne trenirati još u ranoj predškolskoj dobi, a Zahra pak kliže od 11. godine te je uspjela na spomenutom kupu ući u najboljih 15. Sada ga trenira dva puta dnevno, šest puta u tjednu.

Zahra Lari je 17-godišnja umjetnička klizačica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te prva sportašica koja je nastupila na jednom međunarodnom natjecanju u ovom sportu, noseći burku na glavi. Na tom kupu održanom u Italiji završila je među najboljih 15. Svojim primjerom nastoji inspirirati više žena u svojoj zemlji da se počnu baviti ovim, ali i ostalim sportovima.

Izdvojeni članak

Mladi stručnjaci mahom trbuhom za kruhom u Ujedinjene Arapske Emirate ili u zemlje EU

– Bilo je to sjajno iskustvo. Ljudi su bili zaista ugodni i sklopila sam brojna prijateljstva. Nitko me nije pitao zašto nosim burku za vrijeme nastupa, opisala je svoje prvo iskustvo na međunarodnom natjecanju 17-godišnja Zahra, medijima u svojoj zemlji.

Većina djevojaka ovaj sport počne trenirati u dobi od četiri ili pet godina, međutim Zahra je krenula tek s 11. Inspiracija da krene joj je bio film ‘Ice Princess’. Danas trenira dva puta dnevno, šest puta u tjednu, a kako bi treninge uskladila sa školom, ustaje u četiri i 30 ujutro. No, ne smatra to naporom, jer voli sport koji trenira.

Iako su Ujedinjeni Arapski Emirati jedna od liberalnijih arapskih zemalja, još uvijek su strogo patrijarhalno društvo, s relativno malim postotkom žena u poslovnom i općenito javnom životu, tako da ovakvi pozitivni primjeri daleko odjeknu.

Prva klizačica koja je nastupila s burkom na glavi, 17-godišnja srednjoškolka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap