Pretraga

Na prvom izdanju mini pop-up festivala novih tehnologija predstavljen inkubator PISMO

U Rijeci je održano prvo izdanje #geeksmakerscreativityday! To je edukativni mini pop-up festival, a glavni fokus stavljaju na stvaralačke nove tehnologije, kreativnost i budućnost. Na prvom takvom festivalu govorili su predstavnici novih i inovativnih projekata u Hrvatskoj, a među njima je bio i predstavnik inkubatora PISMO.

Prvo izdanje #geeksmakerscreativityday organiziran je u suradnji Gradske knjižnice Rijeka i American Corner Rijeka, a održalo se u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka.

Središnji dio programa bila su kratka, ali vrlo inspirativna predavanja osnivača i pokretača različitih novih projekata u Hrvatskoj. Među njima je bio i Zvonimir Mikšić kao predstavnik inkubatora PISMO, koji je predstavio projekt Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO – Novska.

Između ostalog, predstavio je PISMO inkubator, novi srednjoškolski program za tehničara za razvoj video igara u Tehničkoj školi Sisak te šestomjesečne gaming edukacije koje se održavaju u Novskoj. Otkako je ovaj projekt započeo s aktivnostima, polako ali sigurno, Sisačko-moslovačka županija, postaje središte gaming industrije u Hrvatskoj, a prvi polaznici edukacija već otvaraju svoje start-up tvrtke.

Osim projekta inkubatora PISMO, u Rijeci su svoje radove predstavili i Makerbuino, izdavačka kuća Fibra, Linit dizajn, Sven Maričić (pionir 3D printanja u regiji), Nikola Anić (entuzijast retro gaminga i elektornike uz pomoć Raspberryja) te Damir Medved (stručnjak za razvoj pametnih gradova).

Na prvom izdanju mini pop-up festivala novih tehnologija predstavljen inkubator PISMO
Share via
Copy link
Powered by Social Snap