Pretraga

Razred u kojemu su svi učenici nosili kravate za nagradu su dobili dan bez ispitivanja

A- A+

Kako bi obilježili Dan kravate, učenici Elektrotehničke i prometne škole Osijek su 18. listopada dobili su posebnu nagradu ako je cijeli njihov razred toga dana nosio kravate. Nagrada je bila – dan bez usmenog ispitivanja. Taj dan bez ispitivanja se ne odnosi na Dan kravate, nego učenici kao razred mogu sami odabrati koji dan ne žele odgovarati.

Foto: Pexels

Dan kravate obilježava se svake godine 18. listopada, a Elektrotehnička i prometna škola Osijek to rade od 2007. godine tako da taj dan i učenici i djelatnici nose kravate u školu. No, razred u kojemu svi nose kravate dobiva i posebnu nagradu.

– Razredi u kojima svi imaju kravate oko vrata dobivaju nagradu – dan bez ispitivanja. Unaprijed dogovoreni dan bez ispitivanja razrednik upisuje u e-Dnevnik, stoji na stranicama škole.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Hrvatski srednjoškolci obilježavaju ‘Dan kravate’

Naglašeno i kako se ispitivanje ne odnosi na pisane provjere najavljene vremenikom, a dan bez ispitivanja treba se iskoristiti tijekom 1. polugodišta. Svi u školi su se taj dan fotografirali, a nastavnici su učenicima pokazivali kako se veže kravata.

– Noseći kravatu odajemo počast svojoj tradiciji i pridonosimo kvalitetnom i civiliziranom društvu. S druge strane, ostaju nam uspomene iz srednjoškolskog obrazovanja, poručili su iz škole.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap