Pretraga

Reperica stiže u HNK: M.I.A. otvara sezonu Filozofskog teatra

A- A+

Program Filozofski teatar koji se održava u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu uskoro kreće u novu sezonu, a prva ovogodišnja gošća je popularna reperica M.I.A. Iduće nedjelje, 19. listopada, s početkom u 20 sati, ova će Britanka porijeklom sa Sri Lanke porazgovarati sa Srećkom Horvatom o umjetnosti i politici.

Foto: facebook.com/FilozofskiTeatar/

Filozofski teatar je dosad ugostio brojne filozofe, književnike, umjetnike i ostale inteligentne i utjecajne osobe, kao što su Yanis Varoufakis, Julija Kristeva, Slavoj Žižek ili Vanessa Redgrave, a sada će im se pridružiti i reperica M.I.A.

Pravog imena Mathangi Maya Arulpragasam, M.I.A. je svestrana umjetnica čije polje rada nije isključivo glazbena umjetnost, već je i producentica i dizajnerica, te je također jedina izvođačica koja je istovremeno nominirana za nagradu Oscar, Grammy i Mercury. Iza sebe ima pet albuma, a svaka pjesma je prepoznatljiva po mješavini uličnog hip hopa, elektronske glazbe i politički angažiranih tekstova, kao i provokativnih spotova.

Što glazbeni festivali ne mogu, može HNK

Iako su gosti Filozofskog teatra najraznovrsnijih profila i najrazličitijih pozadina, svi su ipak ostali ugodno iznenađeni najavom ovog novog imena. Srećko Horvat, urednik i voditelj FT-a, je njezino gostovanje prokomentirao riječima:

Izdvojeni članak

‘Hip-hop sedmica’ u Brčkom: Sat književnosti predočen kroz rap glazbu

– Još otkada smo pokrenuli Filozofski teatar, najavili smo da ćemo uvijek pokušavati izaći iz očekivanih okvira i temama i odabirom gostiju. Ako danas na umjetničkoj sceni postoji netko tko je izašao iz svih očekivanih okvira, onda je to definitivno M.I.A. Ovo je prvi put da dolazi u Hrvatsku i iznimno mi je drago što upravo s njenim nastupom otvaramo novu sezonu Filozofskoga teatra. S obzirom da ni jači glazbeni festivali još nisu uspjeli dovesti M.I.A. u širu regiju, sugeriram da požurite po karte, piše na stranici HNK.

Ukoliko ne želite propustiti čuti što će jedna od sto najutjecajnijih žena na svijetu prema časopisu ‘Time’ reći Srećku Horvatu, karte kupite na blagajni HNK ili na njihovoj stranici, a iduća nedjelja, 19. studenog 2017. u 20 sati je rezervirana za razgovor s repericom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap