Pretraga

Od robotike do lončarstva: Dodijeljeno 700.000 kuna za cool projekte popularizacije znanosti

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odabralo je ukupno 41 program popularizacije znanosti kojem je odobrena financijska potpora u ukupnom iznosu od gotovo 700.000 kuna. Najviši pojedinačni dodijeljeni iznosi jesu oni od 50.000 kuna, a njima će se financirati programi popularizacije znanosti poglavito iz STEM područja.

Foto: FB Dan i noć na PMF-u

Nakon provedenog janog poziva za financijsku potporu programima popularizacije znanosti u 2019., Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelit će financijsku potporu za 41 program popularizacije znanosti u ukupnom iznosu od 697.837 kuna.

Pristigla su ukupno 82 zahtjeva, a točno polovici njih dodijeljena su financijska sredstva koja se kreću od 4.000 do 50.000 kuna. Najviši iznos od 50.000 kuna dodijeljeni su Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu za manifestaciju ‘Dan i noć na PMF-u’. Radi se o skupu sedam popularno-znanstvenih manifestacija koje se tradicionalno održavaju svake godine na sedam odsjeka PMF-a. Isti iznos dodijeljen je manifestaciji ‘STEM tjedan’.

Po 40.000 kuna dodijeljeno je Društvu za edukaciju van okvira i to za Ljetnu školu znanosti u Požegi te Ekonomskom fakultetu u Osijeku za projekt ‘Kreativna riznica 2019: Kružna kreativnost’. Radi se o popularizacijskom simpoziju znanstvenika i praktičara okupljenih oko milenijske uloge kreativne industrije.

Sve programe kojima su dodijeljena sredstva za popularizaciju znanosti u 2019. možete pronaći u tablici koja slijedi. (*Ako se dokument ne prikazuje ispravno, potrebno je osvježiti stranicu.)

Od robotike do lončarstva: Dodijeljeno 700.000 kuna za cool projekte popularizacije znanosti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap