Pretraga

Rusi ne mogu na Instagram, pa će zato napraviti svoju verziju koju su nazvali Rossgram

A- A+

Kako bi spriječili širenje informacija o ratu u Ukrajini, ruski regulator komunikacija Roskomnadzor, onemogućio je pristup Instagramu svim korisnicima u Rusiji. Odluka je stupila na snagu 14. ožujka, a kako bi se Rusi protiv nje ‘borili’, odlučili su napraviti svoju verziju popularne društvene mreže.

Budući da je preko 80 milijuna ruskih korisnika Instagrama u kratko vrijeme ostalo bez pristupa društvenoj mreži, tamošnji su poduzetnici došli na novu ideju. Napravit će, naime, Rossgram, rusku verziju Instagrama.

Rossgram će službeno biti dostupan za korištenje 28. ožujka, a osim već standardnih funkcija dijeljenja i pregledavanja sadržaja, imat će i dodatne mogućnosti poput crowdfundinga i plaćanja pristupa nekim sadržajima, prenosi Reuters.

Izdvojeni članak
vkontakte društvena mreža rusi

Rusi masovno koriste ovu društvenu mrežu: Isprobali smo je, neodoljivo podsjeća na Facebook

– Moj partner Kirill Filimonov i naša grupa programera, već su bili spremni za ovakav razvoj situacije i odlučili su ne propustiti priliku da naprave rusku verziju popularne društvene mreže koju vole naši sunarodnjaci, rekao je Alexander Zobov, Rossgramov voditelj odnosa s javnošću.

Rossgramovo će sučelje korisnike neodoljivo podsjećati na Instagram, pa se korisnici neće trebati puno navikavati. Podsjetimo, Rusi već imaju svoju verziju Facebooka, VKontakte, koja je također uzela inspiraciju od globalno popularne društvene mreže.

 

 

 

 

Rusi ne mogu na Instagram, pa će zato napraviti svoju verziju koju su nazvali Rossgram
Share via
Copy link
Powered by Social Snap