Pretraga

S ovih 5 proizvoda za njegu kose sunce i sol više nisu problem!

A- A+

Ljeto je vrijeme festivala, sladoleda, suncem obojenih pramenova… i oštećene kose. Sunce, sol i prekomjerna pranja kose donose ispucale vrhove i suhu kosu bez sjaja. Većina nas na godišnjem zaboravi na njegu kose jer uživamo u bezbrižnom ljetu, a kasnije žalimo jer je uništenu kosu teško oporaviti. Tajna njegovane i zdrave kose leži u odabiru kvalitetnih proizvoda koji ne sadrže štetne sastojke.

Foto: Unsplash

Najštetniji sastojci za vašu kosu svakako su sulfati, a nakon njega slijede parabeni i silikoni. Sulfati skidaju prirodna ulja s kose koja štite i hrane kosu, a možete ih naći gotovo u svakom proizvodu za kosu, a najviše ih ima u šamponima za kosu jer se koriste za stvaranje sapunice. Silikoni prekrivaju vlasi kose i daju im sjaj, ali ne hrane kosu već daju privid zdrave kose, a neki silikoni se talože na kosi. Neki od vas ovo već vjerojatno znaju i misle kako bi rado koristili proizvode bez štetnih sastojaka, ali ih si ne mogu priuštiti. Zato smo odabrali jeftinije proizvode i one skuplje koji dugo traju pa ispadaju i puno jeftiniji od prosječnih drogerijskih proizvoda.

1. Pranje kose

Unsplash

Prvi korak koji je izuzetno važan za njegu kose je pranje kose, to jest šampon za kosu koji koristimo. Teško je naći šampon za kosu bez sulfata s prihvatljivim cijenama jer su takvi šamponi najčešće prirodni, a samim time i skupi. Međutim, jedan šampon bez sulfata je savršen za njegu vaše kose ljeti i spas za vaš novčanik, L´oreal Low Shampoo dolazi u bočici od 400 ml, traje dugo, a cijena mu je 45 kn.
Drugi proizvod nije dostupan u maloprodaji, ali je u frizerskim salonima koji drže proizvode brenda Olaplex. Olaplex no. 2 je proizvod koji obnavlja unutrašnjost vlasi što ne radi nijedan drugi, a nanosi se između pranja. Povremeno si priuštite taj tretman, pogotovo nakon što se vratite s mora.

Screenshot/L´oreal

Olaplex

Share via
Copy link
Powered by Social Snap