Pretraga

Sada je i službeno: YouTube uvodi jednu od najvećih novosti otkad postoji ta platforma

A- A+

Na YouTube stiže jedna od najvećih promjena otkada postoji ova platforma – korisnicima od sada više neće biti vidljiv broj disklajkova na videima. Korisnici će i dalje vidjeti ikonu za dislajk i moći označiti da im se video ne sviđa, samo im neće biti prikazano koliko je drugih korisnika učinilo isto.

Foto: Unsplash

YouTube je službeno objavio kako ukida vidljivost dislajkova ispod videa na toj platformi. Plan je da manji kreatori sadržaja prestanu biti meta online trolova čiji je posao dislajkati videe (eng. dislike attacking behavior) te kako bi se promovirao uljudan odnos među kreatorima sadržaja i korisnicima. Prije nego je ova promjena uvedena, YouTube je proveo eksperiment koji je pokazao pozitivne učinke.

Kreatori koji žele doznati koliko je uspješan njihov sadržaj i dalje će moći vidjeti točan broj dislajkova unutar YouTube Studija, zajedno s ostalom analitikom.

Izdvojeni članak

Instagram uvodi jednu od najvećih novosti u storyje, no nekim korisnicima neće biti dostupna

– Želimo stvoriti inkluzivnu i uljudno atmosferu u kojoj kreatori imaju priliku biti uspješni i osjećati se dovoljno sigurno prilikom izražavanja, poručuju iz YouTube-a.

Dodaju kako gledatelji i dalje mogu dislajkati video kako bi preporuke za njih ostale dobro podešene te tako na privatan način pružiti povratnu informaciju kreatoru.

– Čuli smo tijekom eksperimenta da su neki od vas koristili prikaz dislajkova kako biste odlučili gledati video ili ne. Znamo da se možda ne slažete s ovom odlukom, ali vjerujemo da je ovo ispravan potez za platformu, kažu iz YouTubea uz dodatak da je ovo samo jedan od koraka koje planiraju učiniti kako bi zaštitili kreatore od omalovažavanja.

Copy link
Powered by Social Snap