Pretraga

Saga se nastavlja- Praskozorje je stiglo!

A- A+

Team Edward? Ili ipak team Jacob? Vampir ili vukodlak? Jeste li se odlučili? Otkad je izašao prvi film 2008. godine, Sumrak saga postala je svjetski hit. Poput Harry Pottera stvorila je brojne ovisnike, a u njih se ubraja i vaša autorica.

Edwarda, Bellu i Jacoba prije filmskog ekrana upoznala sam u knjigama Stephenie Meyer. Tada, u kasnijim tinejdžerskim godinama preko ušiju sam se zaljubila u tog svjetlucavog vampira. Moje prijateljice su komentirale kako si nikada neće pronaći dečka jer je Edward postavio nove kriterije. Prvi dio, Sumrak nismo pogledale jednom, već nekoliko puta. Budući da je to još bilo razdoblje videoteka, treći film za movie night uvijek je bio- Sumrak.

Potom je uslijedio Mladi mjesec, pa Pomrčina i sad konačno zadnji dio- Praskozorje. Ovaj dio je naravno podijeljen u dva dijela, je li to zato da zarade više novaca na nama ili zato što cijela knjiga ne bi stala u jedan film? Nisam sigurna. U svakom slučaju, moje gore navedene prijateljice i ja bile smo među prvima u redu za kupnju karata i to već nekoliko tjedana prije nego je film uopće došao u kina. Kad smo sjele u naš najdraži red G, sredina, krenuli su komentari:

“Slijede 2 sata potpune uživancije! Stavljam ružičaste naočale!”

“uuuu ja očekujem puuno, Edwaaaard!!!”

“Ma slušaj ovo, kritike su navodno loše. Ali pazi molim te, čitam ja danas u novinama jednu kritiku, pa naravno da je loša kad su poslali srednjovječnog frajera da ide gledati takav film, pa to je ko da mene pošalju na neki SF! Pobogu, pa sve ima svoju publiku!”

“Ja ne očekujem ništa.” – progovorim.

Odjednom nastupi muk, kokice im ostanu na pola puta prema ustima i tri glave me značajno pogledaju. Istina, nisam očekivala ništa. Mislila sam da sam prerasla tu opsesiju vampirima, jer iskreno kada se sjetim da sam dio svog života bila luda za vampirom koji ne gori, nego svijetli na suncu, koji jede životinje, a ne ljude, koji nema očnjake i koji je toliko dobar da se u filmu ispriča minimalno 100 puta, prasnem u smijeh. Ali moram priznati, kad je film završio, izašla sam s velikim osmijehom na licu. Ugodno sam se iznenadila energijom i humorom koji su unijeli u film, a i Belli više ne treba pola sata da kaže rečenicu. Jacob i dalje redovito skida majicu i pokazuje svoje apolonsko tijelo na opću radost cijele ženske publike, a Edward lomi krevete. Da, dobro ste pročitali, nakon što uplove u bračnu luku, Edward i Bella upuštaju se u svoje prvo seksualno iskustvo. A kako to polazi za rukom vampiru i ljudskoj ženi, koje će to posljedice donijeti vampirski seks, hoće li se Belli ispuniti želja da postane vampirica te koje ih sve prepreke očekuju u novom nastavku, ostavljam vam da pogledati sami. 

Praskozorje će sigurno oduševiti žensku publiku, kako mlađu tako i onu stariju, a uvjerena sam da će se i dečki, bilo da su došli svojom voljom ili prisilno, također zabaviti. Svi koji su dosad pratili ovu sagu, zasigurno neće biti razočarani. Oni koji su čitali knjige također će biti zadovoljni jer film lijepo prati radnju knjige što ni ne čudi kad je producentica sama autorica knjige- Stephenie Meyer.


Copy link
Powered by Social Snap