Pretraga

Savjeti za kupnju najbolje ljetne haljine

A- A+

U izlozima mnogih dućana već vrište šareni uzorci prekrasnih ljetnih haljina. Nemojte se zaletiti i kupovati prvu koju vidite jer dobro stoji modelu s reklame. Obratite pozornost na vašu figuru i izaberite onaj model koji vam najviše odgovara. Na taj način ćete pronaći vašu novu najdražu ljetnu haljinu.

Sudeći po velikom temperaturnom skoku, vrlo vjerojatno nećemo uopće imati proljeća. Mnoge djevojke već su prošetale svoje sandale i ljetnu odjeću, a kako dani bivaju sve topliji, bliži se i ljetni shopping. Međutim nije jednostavno pronaći odgovarajuću ljetnu haljinu, koja pristaje baš vašoj figuri.

U nastavku potražite opis vaše tjelesne figure i otkrijte koja ljetna haljina vam najbolje pristaje, ali i koji se uzorci i tkanine nose ove sezone.

Krhka i sitna figura

Ukoliko ste mršave i niske, trebaju vam otkačene asimetrične haljine koje će vas zbog svog oblika učiniti višima. Birajte kratke haljine koje nemaju ravan kroj i imajte hrabrosti igrati se s raznim bojama i uzorcima.

Vaša sitna figura daje vam prednost i omoguće da se igrate sa što više boja i uzoraka, te da ne morate brinuti oko detalja. Zbog toga birajte što otkačenije krojeve sa šarenim i veselim uzorcima. Preporučuju se dugački lančići / medaljoni koji će lijepo padati na haljinu i izdužiti sitnu figuru.

Veće grudi, a manja stražnjica i noge

Ako imate veće grudi, a malu stražnjicu i noge, suprotno uvjerenjima – trebate veću pozornost posvetiti upravo nogama. Jer na taj način ćete postići ujednačen izgled i ništa neće djelovati neproporcionalno. Zato birajte haljinu sa širim rukavima koja ide do koljena. Izbjegavajte pretjerano dekoltirane haljine, već otkrijte noge.

Naglašene obline

Ukoliko imate naglašene grudi, stražnjicu i bokove bilo bi najbolje da birate lepršave haljine. Igrajte se sa dugačkim haljinama koje imaju cvjetne printove ili pak kraćim haljinama, te ispod grudi privežite remen. Nemojte pretjerivati s kratkim krojevima i dubokim dekolteima, već se usredotočite na što više lepršavog materijala. S time zasigurno nećete pogriješiti.

Dječačka figura

Ako nemate izražene obline, niti stražnjicu, grudi ili bokove, možete se igrati s raznim haljinama s naborima. Volančići, preklopi i remeni stvorit će ženstveni dojam, a prednost vaše figure je što možete odjenuti gotovo sve. Stoga kombinirajte slojevite i maštovite haljine zajedno s raznim komadima nakita. U ovim kombinacijama štikle su uvijek poželjene, osobito ako se radi o večernjem izlasku.

Savjeti za kupnju najbolje ljetne haljine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap