Pretraga

Savršen raspored za produženi vikend!

Malo koja stvar može učenike i studente, ali i bilo koga tko ima nekakvu radnu obavezu, oduševiti kao što može produženi vikend. Vikend koji je pred nama je posljednji produženi vikend ove godine, što znači da do božićnih praznika više nema odmaranja.

Kad poželite odmor od zvukova i svjetlosti

Kad poželite odmor od zvukova i svjetlosti

Inače je ovaj produženi vikend ono što čekamo još od početka devetog mjeseca, no kako su štrajkovi ipak mrvu ‘ublažili’ ovu školsku godinu, istina je da imamo još puno posla pred nama. Pogotovo studenti, koji danas tek drugi dan štrajkaju.

Pet dana odmora od nastave: U devet županija započeli jesenski praznici

Čim vidimo neki slobodan dan, odmah svi sanjamo o tome kako ćemo raditi ništa. Ne razmišljamo niti o druženju s ljudima, već samo o tome kako ćemo bingewatchati neku seriju i ne maknuti se iz kreveta cijeli dan. San je praktički prespavati cijeli dan, uz kratke pauze za hranjenje. Iako bi bilo idealno i kad bi se to moglo riješiti u krevetu.

Svi isto tako znamo da kad je u pitanju produženi vikend, onda to rastegnemo preko cijelog vikenda. Ne da izgubimo jedan dan, već tri dana radeći ništa. I onda se u nedjelju navečer sjetimo svih stvari koje smo trebali napraviti. Što školskih i studentskih obaveza, što pospremanja po kući, što radnih obaveza.

Kako bismo to spriječili, sastavili smo mini raspored za ovaj produženi vikend, mada si ga možete screenati i imati na umu za svaki sljedeći. Nije ništa ekstremno, ne brinite. Više se radi o dobrom raspoređivanju vremena, nego nečemu drugome. Stoga krenimo!

Četvrtak

Iako je petak neradan dan, svi znamo da je ustvari četvrtak početak produženog vikenda. Čim se dan nakon ne moramo dizati ujutro za školu/faks, odmah nam je lakše. I kako ste već u pokretu cijeli dan, četvrtak je idealno vrijeme za druženje s ljudima.

Može se raditi o noćnom izlasku, okupljanju za gledanje serije ili običnoj kavi s ekipom – iskoristite ovaj dan za punjenje baterija okružujući se s vama dragim ljudima. Sutra vas ne čeka nikakva briga, stoga se slobodno opustite.

Petak

Petak je neradan dan, stoga poštujte to. Oporavite se od mamurluka koji ste sinoć zaradili, pošteno se naspavajte kako biste nadoknadili sve neprospavane noći koje ste preživjeli proteklih par tjedana i uzmite si dan za sebe.

Provedite ovaj petak upravo onako kako zamišljate svoj ‘treat yo self’ dan. Bilo da se radi o stavljanju maske na lice ili čitanju knjige uz omiljene kekse i šalicu čaja. Ostvarite si najluđi san, dopustite svojem tijelu da se odmori. Zato što trebat će sada izgurati do kraja godine, petak je dan za ‘restartanje’.

Subota

Subota je dan na koji ćete morati sami vidjeti što želite više raditi. Introverti će vjerojatno htjeti provesti još jedan dan odmarajući se od komunikacije i druženja, dok će ekstroverti jedva dočekati kavu na špici u podne.

Ovisno o vlastitim željama, odlučite želite li još hibernirati ili ste spremni za povratak u stvaran svijet. Ono što ne ovisi o vašim željama jest da je vrijeme za početi rješavati zaostatke. I nemojte se zavaravati, sigurno ih imate.. Ako ništa, niste još počeli čitati lektiru. Uzmite si barem sat vremena (idealno dva) u kojima ćete se intenzivno pozabaviti svojim obavezama.

Nedjelja

Možda nedjelja tehnički spada pod vikend, ali svi znamo da je to ustvari najproduktivniji dan tjedna. Čak se i jedan talijanski pjesnik, Giacomo Leopardi, dotaknuo te famozne nedjelje. Istina je da sve stvari koje smo odgađali cijeli tjedan, uvijek odradimo u nedjelju, kada je zadnji rok za sve.

I možda to i nije najgora stvar na svijetu, dokle god si ostavite razumnu količinu posla, što znači da stvarno ne smijete pretjerati i očekivati od sebe da ćete uspjeti pročitati knjigu od 300 stranica, riješiti sve zadaće te pospremiti sobu. Možete si ostaviti dosta poslova za nedjelju, ali barem si napravite raspored kojeg ćete se držati!

Savršen raspored za produženi vikend!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap