Pretraga

Šest načina kako poboljšati studentsku sobu!

A- A+

Studenti većinu svojeg vremena provode u svojim studentskim sobama. Svi prolaze kroz periode kada su više u sobi, a kada manje. Najčešće se dogodi da se tijekom ispitnih rokova iz sobe izlazi samo kada se izlazi na ispit, ali i inače dosta vremena provodimo u sobi.

Foto: srednja.hr, arhivske snimke

Boravak u toj sobi može biti najdepresivnija stvar na svijetu, ali i najbolja. Ako imate sreće (ali baš morate imati sreće), imate dobrog/u cimera/icu koji a) vas ne živcira, b) vas ne ometa i c) drži do osobne higijene. Kada imate dobrog cimera, onda možete jednostavno uživati u svojoj polovici sobe i zaista se osjećati kao da ste ‘doma’.

Izdvojeni članak

Krenula gradnja najmodernijeg doma u Hrvatskoj: Studenti će živjeti u pametnim sobama

Ako pak niste rođeni pod sretnom zvijezdom, moguće je da će vam boravak u sobi biti najstresniji dio dana. Od toga da vam je slabo čim se sjetite da vas u sobi čeka ‘najdraža’ osoba na svijetu, pa do toga da vas sam boravak jednostavno podsjeća na to da nemate niti jedan vlastiti kutak u ovom čudnom gradu gdje ste došli studirati. Počnete se prisjećati svoje sobe doma, koliko je vaš krevet najbolji krevet na svijetu i koliko vam fali vaša obitelj. I to ne završi dobro.

Nažalost, teško da možete utjecati na svojeg sustanara u nekoj većoj mjeri, osim možda laganim razgovorom i pokušajem pronalaska nekog kompromisa, koliko god on nategnut bio. Ipak, postoje neke druge stvari s kojima si možete poboljšati boravak u svojoj sobi, a ne ovisi o drugoj osobi – uredite si sobu!

Postoje dvije vrste studenata: oni koji uopće ne brinu oko toga u kakvom se prostoru nalaze, pa do onih koji mjesecima unaprijed planiraju kako će urediti svoju sobu. Kao i inače u životu, nijedan ekstrem nije nešto pozitivno, ali postoje neki #lifehacks koje sam saznala u svojem studentskom stažu, koji će sigurno zadovoljiti oba ekstrema!

  1. Posteri

Ovo je vjerojatno prva stvar koje ste se i vi sami sjetili, pa je vrlo moguće da već imate neki poster u sobi. Moj prijedlog je da ih imate nekoliko – bijeli, obični zidovi znaju biti vrlo depresivni, podsjećaju na to da niste u svom prostoru.

Stavite postere koji vas podsjećaju na stvari koje volite – bilo da se radi o omiljenom bendu ili najdražem filmu. Možete i preko Interneta naručiti neke postere koji nemaju veze s nijednim od ponuđenoga, ali biste si to baš htjeli imati u sobi!

  1. Fotografije

Još jedna od očitih stvari. Ono što je danas fora s fotografijama jest što možete razviti što god želite, pa možete i omiljene Instagramuše. Štoviše, postoje razni načini za printanje fotografija, pa možete isprintati fotografije uz okvire, u ‘čudnovatim’ oblicima i na milijun načina. Što god pomislite, izvedivo je.

Ako imate puno fotografija, možete ih postaviti na zid, ali tako da stvorite neki oblik – pa to može biti srce, krug, cvijet…. Što god poželite!

  1. Cvijeće

Možda je ovo više ženski dodatak sobi, ali ništa ne uljepšava prostor kao cvijeće. Možete si kupiti neku malenu biljku koju ćete zatim pomno zalijevati i brinuti o njoj, ili jednostavno buket omiljenog  cvijeća koji će sve uljepšati!

  1. Ulaznice za koncerte, predstave, utakmice, izložbe…

Većina ljudi ne voli skupljati ‘smeće’ (kako bi to rekao svaki roditelj ikada), ali upravo to može biti najbolja stvar na svijetu. Jednostavno pri izlasku s koncerta nemojte baciti ulaznice, već ih sačuvajte i doma negdje izložite.

Možete ih stavljati na ‘pinboard’ ili odmah na zid – u svakom slučaju, osim što će vas podsjećati na lijepe trenutke, izgledat će predobro. U ovu kategoriju spadaju i razglednice!

  1. Stalak za papirnate ubruse

Došlo je vrijeme i za neke korisne stvari, koje možda ne izgledaju toliko lijepo, ali uvelike olakšavaju život u vaša dva kvadrata. Papirnate maramice su vjerojatno najkorištenija stvar u studentskoj sobi – s njima brišemo prašinu sa stolova i ogledala, koristimo ih kako bismo očistili cipele i naravno za sve ostale stvari za koje nam trebaju papirnate maramice.

Puno će vam spretnije biti ako odlučite uložiti desetak kuna u stalak za papirnate ubruse i počnete onda kupovati te iste. Dulje će vam trajati, a i jednostavno su veće površine pa su bolji za čišćenje svih površina, a i bolje upijaju!

  1. Ploča za pisanje

Još jedna stvar u koju možda trebate malo uložiti, ali će vam se stostruko vratiti. Naravno, prije svega, super izgleda. Kao drugo, imate ploču za pisanje!! I za kraj, možete ju koristiti na milijun načina. Od pisanja raznih motivacijskih poruka ili omiljenih citata, pa do pisanja podsjetnika kako ne smijete zaboraviti kupiti wc papir.

Ploča za pisanje je najbolja stvar na svijetu!

Šest načina kako poboljšati studentsku sobu!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap