Pretraga

Severina otkrila pretužnu priču iza nastanka himne svih maturalnih zabava

A- A+

Severinina pjesma Prijateljice nastala je prije više od 20 godina, a hit je koji i danas emotivno pjevaju sve djevojke i žene. Međutim, priča koja stoji iza ove pjesme je ustvari vrlo tužna. Severina je u razgovoru za Dnevni avaz ispričala da ju je napisala u čast poginuloj prijateljici.

Foto: Youtube screenshot

“Hej ljepotice, moje prijateljice”, početak je jedne od najpopularnije Severinine pjesme ‘Prijateljice’ koju je pjevačica napisala 1998. godine.
Izdvojeni članak

Ni nalik na sebe: Ovako je Severina izgledala u srednjoj školi

Pjesma koju i danas obavezno pjevaju sve prijateljice i koja ih dodatno povezuje te žene njome slave svoja prijateljstva, iza sebe ustvari ima tužnu priču. Naime, u razgovoru za Dnevni avaz Severina je rekla da ju je napisala za poginulu prijateljicu.

– Tu sam pjesmu napisala krajem srednje škole. Nazvala me u Zagreb prijateljica plačući da mi kaže da nam je poginula treća prijateljica. Šok! Plakale smo u nevjerici, bila je najljepša u razredu i tad sam odlučila da ću joj napisati pjesmu ”Prijateljice”. To kako je cure vole posebno sam dirnuta, to je mojoj prijateljici u slavu. I drago mi je da se tom pjesmom slave prijateljstva, rekla je Severina.

Copy link
Powered by Social Snap