Pretraga

Sigurno ste ih negdje čuli: Ovo su najbolji novi izvođači 2021. godine

A- A+

Kobna 2021. godina se polako bliži kraju i naravno, kao i uvijek, gledamo unazad i razmišljamo o tome što smo mogli drugačije, gdje smo sve pogriješili i kako ćemo iduće godine sve popraviti. Uz te negativne misli, zbog kojih se u zraku osjeća lagana depresija, prisjećamo se i onih dobrih stvari. Tako je ovo bila zaista dobra godina za glazbu.

foto: Unsplash

Kada je u pitanju glazbena situacija ove (uskoro prošle) godine, moramo reći da smo jako zadovoljni sa svime što smo gledali i slušali. Ovo je bila godina nakon lockdowna, u kojoj se pokazalo da je lockdown za neke bio vrlo plodonosno razdoblje. Odličan primjer je Taylor Swift, koja je u posljednjih nekoliko mjeseci doslovno izdala nekoliko albuma.

No, Taylor Swift je već dobro poznato ime, a mi smo ove godine upoznali nekoliko novih izvođača, koji su definitivno obilježili ovu godinu, a ne sumnjamo da će se to nastaviti i dalje. I da se odmah ogradimo – možda nisu svi od njih potpuno novi izvođači, ali definitivno su novost u mainstream kanalu. I to je ono što je bitno, osim ako niste zaludjeli fan koji sad vjerojatno gubi živce samo čitajući ovo.

Neki od njih su se proslavili zahvaljujući novim singlovima, neki nastupima na Eurosongu, neki izdavanjem prvih albuma… U svakom slučaju, ponuda je raznolika – od stranih pa do domaćih izvođača, od rocka pa do pop-a, donosim po nešto za svakoga.

Olivia Rodrigo

Måneskin

Bluvinil

GAYLE

Emmy Meli

Sigurno ste ih negdje čuli: Ovo su najbolji novi izvođači 2021. godine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap