Pretraga

Skandal u Srbiji: Razrednik zaručio 15 godina mlađu maturanticu, prijeti mu zatvor

A- A+

Maturante i profesore Gimnazije Bosilegrad u istoimenom srpskom gradu iznenadilo je kada su na proslavi mature učenica i profesor otkrili da su zaručeni. Međutim, razrednik bi zbog veze s 15 godina mlađom maturanticom mogao završiti u zatvoru.

Gimnazija Bosilegrad | screenshot: YouTube

– Nitko apsolutno ništa nije primijetio niti uočio niti ih je itko vidio apsolutno išta od toga. Cijela gimnazija, kolektiv, nitko nije primijetio apsolutno ništa. Tim je riječima, pomalo neuvjerljivo, ravnatelj Gimnazije u Bosilegradu Vlada Gligorov za Kurir komentirao slučaj o kojem ovih dana priča Srbija.

Naime, jedan od nastavnika te škole zaručio se s 15-godina mlađom maturanticom. Sretnu vijest obznanili su na maturalnoj zabavi.

‘U vezi bili i prije kraja školske godine’

– Ponašanje nastavnika glavna je tema ogovaranja u posljednjih mjesec dana, a posebno nakon maturalne večere, na kojoj su njih dvoje došli zajedno kao “partneri”. Nastavnik je na maturalnoj, umjesto s profesorima, sjedio s učenicima za stolom, ne odvajajući se od svoje zaručnice. Za vrijeme proslave, njih su dvoje su bili u centru pažnje, plešući u središnjem dijelu sale. Učenicima je bilo dosta neugodno. To sve je bilo pred očima ravnatelja i drugih nastavnika, koji ništa poduzeli, ispričao je za Kurir gost s maturalne.

Izdvojeni članak

Na maturalnu u Srbiji došla trbušna plesačica, maturanti je pipkali: Ona ih hvali, a ravnatelj se pravda

Kaže kako je nastavnik tijekom drugog polugodišta počeo na Facebooku objavljivati zajedničke fotografije sebe i učenice, a na kraju školske godine objavio je i kako je rekla “da”. Kruže čak glasine, dodaje, da je učenica trudna.

Ravnatelj: Pa punoljetna je, u čemu je problem?

Ravnatelj, međutim, unatoč tome, ponavlja kako nitko ništa nije znao.

– U principu sam zatečen time što se dogodilo, ali nisam vidio u čemu je problem, jer je učenica tad već bila punoljetna. Nitko nije primijetio da se oni zabavljaju niti je bilo komentara niti je tko čuo niti ih je vidio. Maturanti su završili 10. lipnja školu, uzeli diplomu i otišli, kazao je ravnatelj.

Iako on u vezi sad već bivše učenice i nastavnika ne vidi problem, pravnici se ne slažu. Podsjećaju da Kazneni zakon na vezu između nastavnika i učenika gleda kao na kazneno djelo jer se smatra da je zbog svog položaja nastavnik u nadređenom položaju u odnosnu na učenicu. Zbog toga

Skandal u Srbiji: Razrednik zaručio 15 godina mlađu maturanticu, prijeti mu zatvor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap