Pretraga

Škola pokrenula udrugu: Ne bi li pomogli drugima, prodavat će, između ostalog, i dresove s potpisima nogometaša Dinama

A- A+

DRUGAčiji je udruga koja okuplja sadašnje i bivše učenike i nastavnike zagrebačke Druge gimnazije. Prvi projekt im je izgradnja nove kuće jednoj banijskoj obitelji, a kako bi u tome uspjeli prodavat će potpisane dresove i lopte poznatih sportaša poput Filipa Zubčića, braće Sinković, GNK Dinama, NK Gorice, KK Cibone; večernje haljine voditeljica i pjevačica, pakete kozmetike te ukrašene stolice svojih kreativnih učenika.

Foto: Denis Gaščić | srednja.hr

– Udruga je prvenstveno nastala kao produžena ruka II. gimnazije, a prva i glavna akcija nam je humanitarni projekt ‘Srce kao kuća’ u kojem planiramo izgraditi novu kuću jednoj banijskoj obitelji, kaže nam Mirna Radojičić, predsjednica udruge DRUGAčiji i voditeljica volonterske grupe II. gimnazije.

Zagrebačka Druga gimnazija dobila je svoju udrugu – DRUGAčiji. Prva predsjednica udruge otkriva nam kako se, nakon akcije za žrtve razornog petrinjskog potresa, planiraju posvetiti projektima za dobrobit svih srednjoškolaca i studenata, neovisno o školi ili fakultetu koji pohađaju.

– Članstvo u udruzi za sve studente i učenike je besplatno, pokušavati ćemo se financirati iz poticaja, projekata i sponzorstava, ističe Radojičić.

A prvu akciju nove udruge već su podržali poznati sportaši, kulturnjaci, estradnjaci i druge osobe iz javnog prostor. U naredna dva mjeseca udruga će imati online aukciju kojom će skupljati novac za Banovinu.

– Pratite nas sljedeća 2 mjeseca jer smo pripremili mnoštvo zanimljivih događaja, a prvi od njih je online aukcija u koju su se uključili mnogi sportaši, umjetnici te osobe iz javnog života, najavljuju iz škole.

Iz udruge oktrivaju kako na raspolaganju već imaju potpisane dresove i lopte poznatih sportaša poput Filipa Zubčića, braće Sinković, GNK Dinama, NK Gorice, KK Cibone; večernje haljine voditeljica i pjevačica, pakete kozmetike te dobro poznate ukrašene stolice njihovih kreativnih učenika.

– Bit će toga još stoga nas svakodnevno prati i ugrabi svoju priliku, zaključuju.

Akciju možete pratiti na webu školewebu udruge te na njezinom Facebooku i Instagramu.

Škola pokrenula udrugu: Ne bi li pomogli drugima, prodavat će, između ostalog, i dresove s potpisima nogometaša Dinama

Share via
Copy link
Powered by Social Snap