Pretraga

Slike s WhatsAppa vam pune galeriju? Evo kako isključiti njihovo automatsko preuzimanje

A- A+

Automatsko preuzimanje slika i videozapisa na WhatsAppu ponekad brzo može napuniti internu memoriju mobitela, pogotovo onima koji su članovi fakultetskih ili razrednih grupa. Iz tog razloga donosimo vodič kako isključiti tu opciju i riješiti se natrpane memorije.

Foto: Unsplash

WhatsApp je jedna od temeljnih aplikacija koju gotovo svi pohrle instalirati čim po prvi puta iz kutije izvade novi mobitel. Iako omogućuje korisnicima jednostavno slanje i primanje poruka te sadržaja, jedna od mana je činjenica da se sve slike i videozapisi automatski preuzimaju na uređaj.

To, primjerice, ne mora predstavljati problem ako imate više od polovice slobodne memorije na mobitelu ili ako pak volite spremati slike bilježaka s predavanja koje, vjerojatno, nećete više nikada pogledati, no u stvarnosti bi se mnogi korisnici ipak voljeli riješiti te opcije.

Iz tog razloga donosimo lagani vodič kako isključiti opciju automatskog preuzimanja sadržaja na WhatsAppu te omogućiti korisnicima da imaju više kontrole nad onime što spremaju na svoj mobitel.

Isključivanje opcije na iPhoneu

Ako želite spriječiti da se apsolutno sav sadržaj s WhatsAppa sprema u vašu galeriju na iPhoneu prvo je potrebno otići u postavke te kliknuti na ‘Chats’. Nakon toga, potrebno je odznačiti opciju ‘Save to Camera Roll’ i postupak je završen.

Screenshot

Ako ipak želite isključiti automatsko spremanje sadržaja samo za pojedine osobe ili grupe i to je moguće namjestiti. Naime, za to je potrebno otići na WhatsApp, kliknuti na kontakt ili grupu čije slike ne želite imati u galeriji, skrolati do opcije ‘Save to Camera Roll’ i odabrati ‘Never’.

Izdvojeni članak

Stiže velika promjena u grupne chatove na Whatsappu, nismo baš sigurni da će vam se svidjeti

Isključivanje opcije na Android mobitelima

Za isključivanje ove opcije na Android mobitelima, treba ipak malo više koraka. Za početak, potrebno je otvoriti WhatsApp, kliknuti u desnom kutu tri točkice, otići u postavke te odabrati ‘Storage and data’.

Screenshot

Nakon toga, pod odjeljkom ‘Media auto-download’, potrebno je odabrati u kojoj situaciji ne želite da se sadržaj automatski preuzima – kad ste na mobilnim podacima, WiFi-ju ili u roamingu. Pritiskom na željenu opciju, otvorit će se više mogućnosti, koje je, isto po želji, potrebno odznačiti.

Screenshot

Ako želite isključiti automatsko preuzimanje za pojedinačne kontakte ili grupe, potrebno je otići u željeni razgovor, kliknuti na tri točkice u desnom kutu, odabrati ‘View Contact’ (u grupama nema ove opcije, pa kliknite na njen naziv) te otići do opcije ‘Media visibility’ i kliknuti ‘No’.

Screenshot

Share via
Copy link
Powered by Social Snap