Pretraga

Smartphone aplikacija koja je neočekivano nadmašila sve ostale

A- A+

Istraživanje je pokazalo da se u velikom broju slučajeva smartphone koristi upravo radi vremenske prognoze. Aplikaciju koja pokazuje trenutno vrijeme, maksimalnu i minimalnu temperaturu, te ostale stavke, koristi čak 47% posto korisnika naprednih telefona.

Pametni telefoni za kojima je poludio cijeli svijet donose niz mogućnosti svojim korisnicima. Ljudi ih koriste kao prijenosno računalo, osim što komuniciraju običnom telefonskom vezom, mogu to činiti putem Facebooka, Messengera, Skype-a, Vibera i sličnih servisa. Mogu čitati knjige, uređivati fotografije, pratiti vijesti, stanje na burzama i tako dalje. O bezbrojnim aplikacijama za sve i svašta ne treba ni pričati.

Zbog svega toga iznenađujuće je da polovica korisnika takvih pametnih telefona iste koristi kako bi saznala vremensku prognozu. Jednim klikom na aplikaciju saznaju trenutnu temperaturu i kakvo je vrijeme.  Jer nije dovoljno pogledati kroz prozor.

Osim aplikacije za vremensku prognozu, istraživanje u kojem je sudjelovalo 2500 korisnika, pokazalo je da 31% korisnika svoje telefone koristi za pregledavanje videa, do ih 29% koristi za čitanje lokalnih vijesti.

Također, ispostavilo se da je veliki broj ispitanika ovisan o svom smartphone-u, jer njih 58%  telefone provjerava barem svakih sat vremena.

Copy link
Powered by Social Snap