Pretraga

Smogovci, Jelenko i ostala zaboravljena ekipa

A- A+

Sjećate li se Smogovaca, Jelenka, Družbe Pere Kvržice, Vlaka u snijegu? Ukoliko ste iz zaboravili, srednja.hr vas podsjeća na ove hitove s malih ekrana. Njihove zgode i nezgode držale su nas prikovane uz male ekrane.

Smogovci

Humoristično-dramska TV serija koja je nastala prema istoimenom romanu Hrvoja Hitreca. Naime, radi se o mladim članovima obitelji Vragec iz Zagreba. Obitelj Vragec čine Dragec, Pero, Mazalo, Cobra, Štefek, Buco i majka Melita. Prva epizoda prikazana je još 1982. godine. Radnja serije, osim života obitelji Vragec, prati njihove prijatelje, neprijatelje i ljubavne zaplete samih likova.

Jelenko

Dječija televizijska serija koja se sastoji od 13 polusatnih emisija, snimljena 1980. godine u produkciji tadašnje Televizije Zagreb. Radnja serije smještena je u bajkovite planinske predjele i govori o grupi djece između 5-12 godina koja spašavaju lane nakon što mu majku ubiju lovokradice.

Družba Pere Kvržice

Film koji je nastao po istoimenom romanu Mate Lovraka. Film govori o malenoj družini koja je željela obnoviti stari mlin. S obzirom da se seljani nisu mogli složiti oko popravka mlina, maleni školarci preuzeli su inicijativu u svoje ruke uz pomoć učitelja. Uz Peru, tu su još bili Medo, Šilo, Budala, Divljak i Milo dijete. Nakon što su ga obnovili, predali su mlin seljacima na zadnji dan škole.

<iframe width=400 height=300 src=http://www.youtube.com/embed/j12kXHeeMRc frameborder=0 allowfullscreen>

<iframe width=400 height=300 src=http://www.youtube.com/embed/ePOZL-oL-cQ frameborder=0 allowfullscreen>

Vlak u snijegu

Još jedan hit Mate Lovraka koji je doživio ekranizaciju. Na Jabukovcu u Velikom Selu žive tri đaka četvrtog razreda. Zovu se Ljuban, Draga i Pero. Učenike te seoske škole učitelj povede vlakom na izlet u grad. Tamo su, u tiskari zahvalili na besplatnom putu u Zagreb pjesmom, a naposljetku su otišli u zoološki vrt. Međutim, učitelj se u gradu razboli i ostaje u bolnici, a djeca se moraju sama vratiti. Na povratku ih zatekne zimsko nevrijeme i vlak stane pred snježnim nanosom. Zahvaljujući pomoći djece, željezničari oslobađaju vlak.

Copy link
Powered by Social Snap