Pretraga

Ovaj filter povezuje se s nizom smrtonosnih prometnih nesreća: Sad su ga skroz izbacili iz upotrebe

A- A+

Jedan Snapchat filter godinama povezuju s nekolicinom prometnih nesreća u kojima su ljudi izgubili živote. Nakon dvije presude, taj filter odlazi u povijest.

kamera na mobitelu

Foto: Pexels; Kindel Media

Snapchat već neko vrijeme unutar svoje aplikacije nudi pregršt filtera, a jedan od njih je i tzv. filter brzine. Ukratko, taj efekt pokazuje brzinu kretanja korisnika. No, u posljednje vrijeme bilo je dosta kritičara koji su tvrdili da se taj filter dovodi u vezu s nekolicinom smrtonosnih prometnih nesreća te da bi Snapchat, zbog poticanja neodgovorne vožnje trebao odgovarati.

Štoviše, nekoliko je sudskih tužbi išlo u smjeru povezivanja Snapchata s nesrećama. U dva takva slučaja suci su presudili da bi obitelji žrtava mogle tužiti Snapchat, pa je ta društvena mreža ipak odlučila potpuno izbrisati filter, piše The Verge. Kako su iz kompanije rekli Vergeu, “ništa nije važnije od sigurnosti naše Snapchat zajednice, i već smo prije isključili filter da se ne može koristiti pri brzinama koje se postignu u vožnji”. Danas se, kazali su, taj filter jedva i koristi pa su ga, shodno tome, odlučili skroz izbaciti iz aplikacije.

kamera na mobitelu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap