Pretraga

Šok i nevjerica među gledateljima: HRT naprasno ukida ‘Potjeru’

A- A+

Termin od ponedjeljka do četvrtka u 18:10 HRT je rezervirao za sve kvizoljupce. Vrijeme je to u kojemu proteklih šest sezona započinje kviz ‘Potjera’. Emisija je tijekom svog vijeka osvojila brojne nagrade publike, a nakon ove sezone ukida se, priopćila je danas Hrvatska radiotelevizija.

Piše: Žana Kakić

Screenshot: HRTi

Omiljeni kviz ‘Potjera’ na HRT-u se po završetku ove sezone više neće emitirati, objavio je jutros HRT. Razlog: pad gledanosti, a i od jeseni ponovno na male ekrane stiže kviz ‘Tko želi biti milijunaš?’.

Ukidanju ‘kumovao’ pad gledanosti

Izdvojeni članak

Milijunaš ponovno na malim ekranima! S HTV-a potvrdili povratak omiljenog kviza

– Odluka je donesena zbog značajnog i kontinuiranog pada gledanosti kviza ‘Potjera’ u odnosu na prve četiri sezone. Kako već prikazujemo kviz ‘Šifra’, uz njega smo od jeseni u programu HRT-a odlučili emitirati i kviz ‘Tko želi biti milijunaš?’. Istovremena produkcija tri kviza bila bi preveliki trošak u proračunu HRT-a, stoji u priopćenju HRT-a. Neslužbeno saznajemo da su kod gledatelja najviše nezadovoljstva izazvale Twitter objave lovaca Morane Zibar i Deana Kotige. Ona je redovito objavljivala fotografije hipsterskih craft piva, a potonji je redovito veličao Istru i tartufe.

Podsjetimo, u tijeku je emitiranje šeste sezone ‘Potjere’, a do sada su prikazane 784 epizode kviza. Posljednje epizode bit će emitirane početkom lipnja, dodaju s HRT-a, ali nisu otkrili postoji li nada da se kviz u narednim godinama ipak vrati na male ekrane.

‘Oduzeta mi je prilika za treću sreću’

Izdvojeni članak

Student prava prvi put nastupio u Potjeri i izvrsnom igrom zaradio pozamašan iznos

Kvizaš i student Andrija S. iz Zagreba u Potjeri je sudjelovao dvaput, a planirao se ponovno prijaviti najesen, nakon što se vrati u Hrvatsku s Erasmusa.

– Jako sam razočaran ovim potezom, jednostavno ne vjerujem da je gledanost ‘Potjere’ tako drastično pala, baš bih volio vidjeti konkretne brojke, kao da na HRT-u namjerno ukidaju sve što valja. Ja sam u ‘Potjeri’ sudjelovao dvaput – oba puta došao sam do završnog kruga i malo je nedostajalo do pobjede što me dodatno motiviralo da se ponovno okušam u igri. Sada mi je prilika za treću sreću oduzeta. Šteta, jer vjerujte mi, sudjelovati je gotovo jednako uzbudljivo i zanimljivo kao i gledati emisiju na TV-u. Nadam se da će neka druga hrvatska televizija biti pametna i otkupiti licencu za ‘Potjeru’, kaže nam Andrija i dodaje kako će razmisliti o tome hoće li se okušati u kultnom ‘Milijunašu’.

Podsjetimo, slične reakcije izazvalo je i ukidanje zabavno-glazbenog show-a ‘A strana‘. U toj su emisiji talentirane mlade nade hrvatske glazbene scene obrađivale popularne glazbene hitove, a show je naprasno ukinut krajem siječnja ove godine.

Više o ovom tekstu objavljenog 1. travnja pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap