Pretraga

Sony umirovljuje legendarni PlayStation 2

A- A+


Izdvojeni članak

Izračunajte koliko vrijedi vaš Facebook profil

Predstavnici japanskog tehnološkog diva Sonya službeno su najavili da prestaju s proizvodnjom serije PlayStation 2. U približno 13 godina koliko se proizvodila, prodana je u 150 milijuna primjeraka. To je čini najprodavanijom igračom konzolom svih vremena.

Najpredovaniji uređaj za zabavu PlayStation 2 ide u mirovinu, za The Guardian su potvrdili čelnici Sonya. Od 2000. godine, otkad se proizvodi kupilo ga je 150 milijuna ljudi. PlayStation 2 uređaji koji se nalaze u dućanima diljem svijeta, posljednji su koji će se moći nabaviti.

Izašao je na tržište u dvije serije te potukao konkurenciju u svojoj kategoriji, koju su predvodili Nintendo i Sega. Među razlozima umirovljenja je i činjenica da je Sony u nepune tri godine otkad se proizvodi serija igrače konzole PlayStation 3, prodala veliki broj uređaja i čak milijardu i pol igrica za njega. Ovaj nastavak zasigurno neće sići sa scene još neko vrijeme.

Japanski gigant Sony ovim potezima želi i pripremiti teren za puštanje na tržište dugo najavljivanog nastavka PlayStationa 4. Zaljubljenici u ovu seriju konzola, fokusirani su na to što još može donijeti najnoviji nastavak. U glasinama koje dolaze iz Sonya ‘četvorka’ bi se trebala naći u prodaji tijekom ljeta.