Pretraga

Spasite jedan život darivanjem krvi, a zauzvrat dobijete besplatnu hranu, piće i majicu

A- A+

Ono što će vama oduzeti samo par sati vremena, nekome će doslovno značiti život. Pravi mali heroj imate priliku postati već danas jer od 15 do 18 sati, Udruga darivatelja krvi u Zagrebu organizira akciju darivanja krvi. Svi darivatelji dobit će hranu i piće te majicu, a napomenimo i kako određen broj škola ima praksu opravdavanja cjelodnevnog izostanaka nastave ili nekoliko sati, učenicima koji daruju krv.

foto: pixabay

– Cilj nam je da, ususret Danu darivatelja krvi, kojeg obilježavamo 25. listopada, istaknemo važnost darivatelja krvi u društvu i samog, plemenitog čina darivanja krvi, koji je neophodan u spašavanju ljudskih života.Krv je jedini lijek koji se ne može proizvesti na umjetan način. Darivatelji krvi temelj su stabilnosti zdravstvenog sustava, bez osiguranih zaliha krvi nije moguće izvoditi operacije kao niti provoditi potrebne terapije i liječenja. Također, prilika je na taj dan dodatno podsjetiti javnost na važnost darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života. Koliko su darivatelji krvi važni za cjelokupno društvo, pokazala je Svjetska zdravstvena organizacija proglasivši darivatelje krvi ‘herojima’, objašnjavaju iz Udruge darivatelja krvi.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Provjerite kojim sve krvnim grupama vaša može donirati krv

Ovom darivanju krvi prisustvovat će i neke poznate osobe, a za svakog darivatelja, koji se odazove ovoj akciji darivanjem krvi, osiguran je obrok i piće te na poklon dobiva majicu Udruge po izboru.

– S obzirom na to da se Hrvatska susreće s demografskim problemima, da je naše stanovništvo sve starije, a mlađih je sve manje, dolazimo do velikog problema: postoji povećana potreba za krvi (više operacija, više bolesti), a manje je onih koji bi krv mogli darivati. Stoga je važno koristiti svaki trenutak da se promovira važnost darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života, da se podigne svijest u građana za njihove bolesne sugrađane i da se ljude potakne na taj najplemenitiji čin, poručili su iz Udruge darivatelja.

Za kraj, dodaju, ako ne želite ili ne možete iz nekog razloga dati krv – nije prošlo dovoljno vremena od posljednjeg darivanja, imali ste neke zdravstvene probleme, ne možete više radi godina i slično – svejedno ste dobrodošli na druženje. Ponavljamo, krv možete darovati danas 15 do 18 sati, u prostorijama Udruge darivatelja krvi na adresi Tomašićeva 12 u Zagrebu.

Spasite jedan život darivanjem krvi, a zauzvrat dobijete besplatnu hranu, piće i majicu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap