Spasonosni izum za prvi spoj: Ako ste dosadni on će vas alarmirati

Ma koliko god se trudili ostaviti dobar dojam na prvom spoju, barem vam se jednom dogodilo da je sve ostalo samo na jednom izlasku. Neki će reći kako jednostavno nisu ‘kliknuli’, nekima se osoba fizički ne sviđa, a najčešći je slučaj kad na spoj ušeta dosada. E da; biti dosadan na prvom spoju nikako vam ne može ići u prilog, no magični tim inženjera iz Massachusettsa doskočio je ovom problemu u obliku pametnog sata. 

Foto: screenshot, youtube

Video: Student iz Karlovca izumio pametni sat za prepisivanje

Izgledom kao ručni sat, ova pametna naprava zahvaljujući umjetnoj inteligenciji zapravo mjeri parametre u tijelu, pomno ih analizira i zatim vlasniku šalje signale u trenutku kad izmjeri da je dosadan. Idealno za spojeve, rekli bi mnogi. No, osim njih novi, izum s Massachusetts Institute of Technologyja vrlo skoro mogao bi biti od velike koristi autističnim osobama pri svakodnevnom komuniciranju u društvu. 

Sat putem pametnih senzora očitava otkucaje srca, krvni tlak, pokrete, protok krvi i temperaturu tijela, pretvara ih u signale u isto vrijeme mjereći i energiju komunikacije, vokabular te uključenost i kad osjeti da je korisnik u određenom trenutku pasivan i nezainteresiran počinje davati zvučne signale korisniku.  

Odgovori