Pretraga

Športska gimnazija izborila osam državnih finala

A- A+

Ždrijeb završnice državnih sportskih natjecanja za srednje škole održan je 23. travnja u prostorijama Športske gimnazije u Zagrebu. Ova srednja škola ujedno će imati najviše timova na finalnim natjecanjima, čak njih osam u konkurenciji mladića i djevojki. Velikim brojem sudionika može se pohvaliti i Gimnazija ‘Fran Galović’ iz Koprivnice, koja ima svoje predstavnike u finalu pet sportova. Završnica se igra od prvog do trećeg svibnja u Poreču. Srednjoškolci će odmjeriti snage u osam sportova.

U prostorijama Športske gimnazije u Zagrebu 23. travnja u utorak je održan ždrijeb završnice državnog prvenstva za srednjoškolce, koje će se odigrati u osam sportova. Najviše timova u finalu imat će upravo Športska gimnazija, koju će predstavljati u konkurenciji djevojki i mladića ukupno osam timova. Velikim brojem sudionika se može pohvaliti i Gimnazija ‘Fran Galović’ iz Koprivnice. Ova škola izborila je pet finala. Grad domaćin završnice Poreč, imat će također svoje predstavnice. Naime učenice Srednje škole Mate Balote iz ovog grada, nastupit će u završnici državnog natjecanja u stolnom tenisu.

Izdvojeni članak

Dobrim sportskim rezultatima do studija u Americi

Najveća hrvatska srednja škola po broju učenika, ‘Isidora Kršnjavoga’ iz Našica imat će predstavnike samo u stolnom tenisu za djevojke. S druge strane ravnatelj Športske gimnazije Slobodan Matković, u kratkom je govoru izrazio zadovoljstvo činjenicom da ova škola ima osam ekipa koje su došle do finala, unatoč činjenici da ju pohađa svega 340 učenika.

Predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković napomenuo je da je u konkurenciji osnovnih i srednjih škola od početnih faza natjecanja do završnice nastupilo preko 90 tisuća mladih sportaša.

Finala će se odigravati od prvog do trećeg svibnja. Osam sportova u kojima će se natjecati srednjoškolci su atletika, badminton, futsal, košarka ,odbojka, rukomet, kros i stolni tenis. Uz iznimku badmintona, čije se finale održava u Umagu, svim ostalim sportovima domaćin će biti Poreč.

Na finalnim natjecanjima u Poreču bit će i srednja.hr te vas izvještavati o rezultatima i najzanimljivijim detaljima. Cijeli ždrijeb možete pogledati na ovom linku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap