Pretraga

Spotify dobiva konkurenciju? Ova društvena mreža bi uskoro mogla imati vlastitu streaming platformu

A- A+

U budućnosti nam stiže još jedna platforma za streaming glazbe. ByteDance, kompanija koja stoji iza TikToka registrirala je zaštitni znak ‘TikTok Music’. U planu je streaming platforma putem koje će biti moguće kupovati, reproducirati, dijeliti i skidati glazbu.

foto: Anna Shvets, Pexels

Po svemu sudeći, uskoro ćemo imati još jednu glazbenu streaming platformu. Kompanija ByteDance koja je u vlasništvu TikToka registrirala je zaštitni znak ‘TikTok Music’. Novi streaming servis trebao bi omogućavati kupovinu, reprodukciju, dijeljenje i skidanje glazbe. Također, korisnici će moći kreirati playliste i dijeliti ih, komentirati glazbu i uživo streamati audio i video zapise, prenosi The Verge.

Već postojeća platforma

Tik Tok Music je za sada registriran kao zaštitni znak u SAD-u i Australiji, a ByteDance je već započeo sa streamingom glazbe. Prije dvije godine pokrenuli su aplikaciju Resso u Indiji, Brazilu i Indoneziji. Resso dijeli brojne značajke s budućom TikTok Music aplikacijom: moguće je kreirati playliste, pjesme dijeliti putem društvenih mreža i komunicirati s drugim korisnicima aplikacije.

Izdvojeni članak
instagram

Instagram sve više postaje kao TikTok: Stiže nova velika promjena

Budućnost slušanja glazbe?

Korisnici aplikacije Resso su već sada dobro povezani s TikTokom. Brazilska verzija TikToka sadrži opciju koja korisnike automatski preusmjerava na Resso kako bi mogli poslušati cijele verzije pjesama koje su čuli na TikToku. Resso je krajem prošle godine imao više od 40 milijuna aktivnih korisnika, a u Indiji je imao i veći porast broja korisnika od Spotifyja.

Za sada nije poznato kada će se pojaviti nova streaming platforma ni hoće li biti nadogradnja postojeće Resso aplikacije ili nešto sasvim novo. No, sasvim je moguće da će, kao što je TikTok promijenio način na koji koristimo društvene mreže, TikTok Music promijeniti način na koji slušamo glazbu.