Srednjoškolsko državno prvenstvo: Malonogometaši iz Splita nezadovoljni suđenjem

Četiri sporta imaju svoje pobjednike na sportskom Državnom prvenstvu. Dečki iz V. zagrebačke gimnazije, najbolji su u badmintonu, dok su i u ženskoj konkurenciji Zagrepčanke najviše pokazale, ali iz Športske gimnazije. Ova sportska škola okitila se zlatom u muškoj konkurenciji stolnog tenisa. U ženskoj je kategoriji Privatna gimnazija Dr. Časl iz Zagreba najviše pokazala.

Prvog dana završnice sportskog Državnog prvenstva za srednjoškolce u četiri sporta su poznati pobjednici. Nakon krosa, medalje su podijeljene u badmintonu, stolnom tenisu i atletici. Badmintonci V. zagrebačke gimnazije su se ovjenčali zlatom, a u konkurenciji djevojaka Športska gimnazija iz Zagreba. Na stolnoteniskim mečevima bila je, netipično za ovaj sport, prava stadionska atmosfera u kojoj su se najbolje snašli igrači Športske gimnazije odnosno igračice Privatne gimnazije Dr. Časl.

Gimnazije iz Zagreba odnijele prva mjesta u atletici

Atletska natjecanja su se odvijala u kišnim uvjetima, što ipak nije utjecalo na postizanje vrhunskih rezultata. U obje kategorije nastupalo se u 11 disciplina i to  trkačkih, bacačkih te skakačkih, ali se samo nagrađivao ekipni rezultat.

U konkurenciji srednjoškolki najbolje su bile predstavnice Športske gimnazije iz Zagreba, a kod mladića je pobjedila III. Gimnazija također iz glavnog grada.

Oko 900 sudionika nastupit će na finalima Državnih sportskih natjecanja

Splićani imali zamjerke na suđenje

Na momčadskim sportovima nije nedostajalo uzbuđenja. Futsal je ponudio vrhunske predstave sve redom igrača koji su članovi klubova u prvim malonogometnim i nogometnim ligama. Igrači iz Komercijalno-trgovačke škole iz Splita imali su zamjerke na suđenje nakon utakmice protiv Gimnazije ‘Fran Galović’ iz Koprivnice.

– Tri očigledne ruke za redom nam nije dosudio, zborski su zavapili poslije utakmice te dodali da gradovi sa sjevera Hrvatske očito imaju povlastice.

Voditelj ekipe Zoran Stojčić smirio je tenzije rekavši da sporne odluke nisu presudile pobjednika, ali da se nada da se na polufinalnim ogledima koji su na rasporedu danas neće dodatno dizati tenzije, sudačkim previdima.

U košarci je suverena u prve dvije utakmice bila Gimnazija Lucijana Vranjanina iz Zagreba, koja je da bi uopće došla na završnicu morala izbaciti sudionike Svjetskog školskog prvenstva, košarkaše XIII. gimnazije.

Sve jučerašnje rezultate kao i raspored posljednjeg dana natjecanja možete pogledati na ovom linku.

Fotogalerija sa svim timovima nalazi se ovdje.

Odgovori